26 / 04 / 2024

İzmir Ticaret Odası, 2014'ü proje ve atılım yılı ilan etti!

İzmir Ticaret Odası, 2014'ü proje ve atılım yılı ilan etti!

2014'ün cazibe yılı olması için çalışan ve iki önemli proje hazırlayan İzmir Ticaret Odası ( İTO ), kentin geleceğini planlıyor, ticari hayatı, yeni çarşılarla canlandırmayı hedefliyor...



İzmir'in EXPO adaylığı, kruvaziyer turizmde öncülük, tarihi Agora'nın gün ışığına çıkarılması, Smyrna ve Kadifekale'nin kente kazandırılması, kentsel dönüşüm başta olmak üzere daha birçok konuyu çalışma programlarında işleyerek kent gündemine getiren îzmir Ticaret Odası, 2014'ü "Cazibe merkezlerini oluşturma ve ortaya çıkarma" yılı ilan etti. 


PROJELER HAZIR 342 sayfadan oluşan 2014 çalışma programında Agora kazılarına desteğe devam kararı alan, kruvaziyerle ilgili hedeflerini yükselten ÎTO, özelleştirme İdaresi'nden üst kullanım hakkını aldığı tarihi Dalgakıran'da ışık ve ses oyunlarıyla îzmir gecelerini renklendirecek. Körfezde sular  İzmir  şarkılarının ritmiyle dans ederken, ışıklı gösterilerde efeler çökertme oynayacak. 

Dalgakıran projesi ile kent gecelerini hareketlendirecek olan ÎTO, gündüzleri de unutmadı. 


Karabağlar, Bornova Balçova, Buca'da semt çarşıları ve sektörel çarşılar planlayan ÎTO, üyelerinden gelen talepleri dikkate alarak Işıkkent, Doğanlar ve Pmarbaşı Bölgesi'nde yeni ihtisas siteleri kurmak için yer arayışlarını hızlandırdı. ÎTO, yeni çarşı ve iş merkezi projeleri ile üyelerinin ticaretini artırarak kent ekonomisine katkıyı artıracak. 


Çarşılarla ilgili projede öncelik ise Kemeraltı Çarşısı'na verildi. Tarihi çarşı içinde turistik hareketliliği artırmak GELECEK DE PLAN DAHİLİNDE 2014'ü planlayan İTO, kentin gelecek 10 yılı ile ilgili de iki plan üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. 

İTO Stratejik Planı ve İzmir (20142023) İş Hayatı Stratejik Planı olmak üzere 2 başlık altında ele alınan çalışmalar İzmir Ekonomi Üniversitesi ile birlikte yürütülecek. 


isteyen İTO, Başdurak Cami altında Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı'nı hayata geçirecek. Balık Hali'nin ÎTO üyesi sektör temsilcileri tarafından işletilmesi için girişimde bulunulacağı kaydedilirken, Cumhuriyet Meydanı ile Konak Pier arasındaki bölgenin turizm aksı olarak planlandığı hatırlatılarak, ÎTO'nun bu bölgede kalan hizmet binasının da taşınması çalışma programında yer aldı. 

Bu çalışmalarda önceliği, kentin cazibe noktalarım artırmaya verdiklerini belirten Demirtaş,kentin üzerindeki tozu kaldırmak için herkese görev düştüğünü vurguladı. Demirtaş, "îzmir, geçmiş tarihi ve bugünkü konumu itibariyle nereye gidelim denildiğinde birçok yeri barındıran bir şehir. Kemeraltı Çarşısı'nı, Agora'yı, Kadifekale'yi kent gündemine getirdik. 

Ancak, kenti cazibe merkezi haline getirmek zorundayız" diye konuştu. 


Habertürk Egeli 


Geri Dön