26 / 04 / 2024

İzmir Torbalı OSB'nde 43 fabrika kuruluyor!

İzmir Torbalı OSB'nde 43 fabrika kuruluyor!

İzmir'in en önemli yatırım bölgelerinden birisi olan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nde, altyapı yatırımlarının ardından fabrikalar yükselmeye başladı. Son bir ayda altı firmanın temeli atılırken bunlardan sonuncusu IMS Plastik oldu.



20 yıllık geçmişe sahip olan ithalatçı firma, ilk üretim tesisini Torbalı OSB'ye kuruyor. Önceki gün törenle temeli atılan fabrikanın, nisan ayında tamamlanması ve ağustos sonunda üretime başlaması bekleniyor. Torbalı OSB'de yatırımların başlamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, "En çok sevindiğimiz günler ve katılmaktan mutluluk duyduğumuz etkinlikler, temel atma törenleri oluyor. Torbalı OSB, tam olarak faaliyete geçtiğinde ülke ekonomisine önemli katkıda bulunacaktır" dedi. 


43 FABRİKAYA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK 


Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile TTO tarafından ilçeye kazandırılan, 43 fabrikanın kurulacağı Torbalı OSB, 1996'da yatırım programına alındı ve 2005'te tüzel kişiliğine kavuştu. 2010 sonunda imar planları tamamlanan Torbalı OSB'nin temelleri 2011 yılında atıldı. Altyapı yatırımları 1,5 yılda tamamlanan bölgede, geçen yıl parsel kuraları çekildi. 5, 10, 20 ve 22 bin metrekarelik parsellere yatırımlar da başladı. Tesisler tamamen faaliyete geçtiğinde, bölgede 5 bin civarında kişi istihdam edilecek. Başta mobilya olmak üzere makine, toprak seramik, plastik, vinç, asansör gibi sektörlerde üretim yapan sanayicilere evsahipliği yapacak Torbalı OSB'de, doğaya zarar vermeyecek fabrikalar yer alacak. Toplam 67 hektar alana kurulu Torbalı OSB'de, 43 firma faaliyet gösterecek. Son bir ay içerisinde altı tane fabrikanın temeli atıldı. Bunlardan biri de İMS Plastik oldu. Fabrikanın temel atma töreninde konuşan TTO Başkanı Olgun, "Bölgeye yapılan her yatırım, ilçede işsizliğin azalmasına ve ekonominin güçlenmesine neden olacaktır" dedi. 


Dokuz sütun


Geri Dön