19 / 04 / 2024

İzmir Üçkuyular Semt Garajı otopark oluyor!

İzmir Üçkuyular Semt Garajı otopark oluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yaz kent ormanına taşınan Üçkuyular Semt Garajı için kararını verdi. Büyükşehir, İstinye Park AVM yanındaki arazisini otopark yapacak.




İzmir Büyükşehir Belediyesi, eski Üçkuyular semt garajını otopark yapma kararı aldı. Balçova Üçkuyular’da Doğuş Gayrimenkul ile Orta Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Üçkuyular Pazaryeri üzerinde yapılması planlanan 250 milyon dolarlık İstinye Park AVM ve Otel Projesi’nin yanında yer alan Üçkuyular eski Semt Garajı, otopark oluyor.

Kent gündeminde uzun süreli tartışmalara neden olan AVM nedeniyle İzmir’den Çeşme, Urla, Karaburun gibi turistik yerlere ulaşımı sağlayan Üçkuyular Semt Garajının yeri, geçtiğimiz Temmuz ayında İnciraltı Kent Ormanı otoparkına taşınmıştı.

OTOPARK DÜZENLEMESİ 

Garajın taşınmasının ardından boş olarak duran garaj için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nden karar çıktı. Büyükşehir encümen kararıyla 1/1000 ölçekli uygulama imar planında oto terminal+otopark alanı olan toplamda 16 bin 500 metrekarelik yer revize edilerek otopark yapılacak.

Otopark binası ve düzenlemesi için Büyükşehir ilerleyen süreçte kapalı teklif usulü ile ihaleye çıkarılacak.

ALT GEÇİT ÇALIŞMASI

Öte yandan Büyükşehir yapılacak dev AVM projesi için bölgedeki düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki trafik sıkışıklığını önlemek için yapılan toplu taşıma ve durak değişikliklerinin yanı sıra alt geçit yapılacak. AVM ile Hava Eğitim Komutanlığı arasında kalan yol için alt geçit yapımı gerçekleştirecek.


Onur Deniz/Ege'de Son Söz



Geri Dön