20 / 04 / 2024

İzmir Uçkuyular'a rezidans yapılacak!

İzmir Uçkuyular'a rezidans yapılacak!

Üçkuyular'da rezidans projesi uygulanacağı ve kat karşılığı gelir elde edileceği bildirildi



Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Üçkuyular'daki arazinin tapusunu aldıklarını, burada rezidans projesinin uygulanacağını ve kat karşılığı gelir elde edeceklerini söyledi.

Sıtkı Kürüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konak ilçesinden ayrıldıktan sonra mal bölüşümü sonucu Uçkuyular'daki arazinin üçte ikisinin kendilerine geçtiğini bildirdi. Daha önce ticaret, kongre merkezi olarak planlanan Üçkuyular pazar yerinin arkasındaki alanın İzmir'in en önemli bölgesi olduğunu belirten Kürüm, şunları söyledi:

"Konak, Balçova ve Karabağlar ilçelerinin birleştiği yerdeki arazi 47 bin 900 metrekarelik bir alan. Çoğunluğu bir holdinge ait. Belediyenin 17 bin 800 metrekarelik alanı var, bu alanın üçte biri Konak'ın, üçte ikisi de bize kaldı. Tapusunu aldık. Oraya, söz konusu holding ile bir alışveriş merkezi yapacağız. Projenin içinde oteli ve rezidansı olacak. Holding ile bir aydır pazarlık halindeyiz, kat karşılığı vereceğiz, hisse oranında ortak olacağız. Mekanları kiraya verdiğimizde Karabağlar için sürekli bir gelir olacak. Belediyenin sürekli gelirlere ihtiyacı var. Bizim iş merkezlerimiz, büyük otellerimiz yok, gelirimiz çok az. Nüfusa göre İller Bankası'ndan pay aldığımız için çok gelirimiz yok, Konak Belediyesine yakın bir ödenek alıyoruz. Ne yapıp edip Karabağlar'ın sürekli gelire kavuşması lazım."

Sıtkı Kürüm, Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı'nın koordinasyonunda Münster Üniversitesi ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nin desteğiyle Türkiye'de kuruluş hazırlıkları süren Türk-Alman Üniversitesi'ne Karabağlar'dan yer teklif ettiklerini de anlattı.

Üniversitenin İzmir'de yer arayışının sürdüğünü, derslerin Almanca ve Almanya'dan gönderilecek öğretim görevlilerince verileceğini belirten Kürüm, şöyle devam etti:
 "Üniversite Türkiye'deki akademik hayata yeni bir soluk getirecek. Türkiye ve Almanya'dan önemli isimlerin kurucu olarak yer aldıkları Türk-Alman Bilim ve Araştırma Vakfı'nın (TAVAK) taşıyıcılığını üstleneceği üniversite, faaliyetlerine üç fakülteyle başlayacak. İlçemize üniversite kazandırmak istiyoruz ve bu konuyu çözeceğiz. Türk-Alman Üniversitesi yetkilileriyle sıkı temaslar halindeyiz. Karabağlar'da  TOKİ  alanının üzerinde, Tırazlı ve Kavacık köylerine giderken bir bölge var, oraya getirmek istiyoruz. Onlar da sıcak bakıyor, sıkı bir işbirliği halindeyiz. Hazine'ye ait bir arazi ve Maliye'den devir sağlanabilir. Amaç düzgün olduktan sonra anlaşma sağlanır. Üniversite temsilcilerini oraya götürdük, çok da beğendiler. Orası 700 hektar bir yer, yarısını biz kullanacağız, yarısını da üniversiteye tahsis edeceğiz. Biz de oraya engelliler için yüksek okul yapmayı planlıyoruz. Görüşmelerimizde bir sorun çıkmazsa en kısa sürede müjdeyi vereceğiz."
AA


Geri Dön