25 / 04 / 2024

İzmir Ulaşım Projesi vatandaşları isyan ettirdi!

İzmir Ulaşım Projesi vatandaşları isyan ettirdi!

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin eğitime başlamadan soruna çare bulunmasını isteyen vatandaşlar, "Büyükşehir yanlıştan hemen dönsün. Ne İzmirlileri mağdur etsin, ne de kendini rezil etsin. Bu sistemi kuranlar, çocuklarının metroya binmesini ister mi?" dedi




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımda devrim olacağını iddia ettiği aktarma üzerine kurulu yeni ulaşım sistemi henüz okullar bile açılmadan adeta kabusa dönerken, vatandaşın canını da burnuna getirdi. Üniversitelilerle birlikte yaklaşık 1 milyon öğrencinin eğitime başlamadan bu soruna çare bulunmasını isteyen İzmirliler, "Büyükşehir Belediyesi bugünden tezi yok, bu yanlıştan hemen dönsün. Ne İzmirliler'i, ne öğrencileri mağdur etsin, ne de kendini iyice rezil etsin. Bu sorun İzmir'in bir ayıbı haline geldi. Çocuklarımız metroya, İZBAN'a, otobüse nasıl binecek? Bu sistemi kuranlar, acaba çocuklarının bu metroda yolculuk yapmasını isterler mi?" dedi. İzmirliler, ulaşımda çektikleri bu çileyle ilgili feryatlarını manşet haberleriyle sürekli gündemde tutan Yeni Asır'ın internet sitesinde yorumlarda bulundu. İşte, İzmirliler'in burada dile getirdikleri feryatlarından bazıları:


* Kullanıcı adı: DAS

Bu işin peşini bırakmayalım. Böyle rezalet olmaz. Herkes gider Mersin'e biz gidiyoruz tersine. İzmir'e köy diyenlere kızıyordum ama böyle giderse köyden beter olacağız.


* Kullanıcı adı: Evka 5'li

Sayın Aziz Bey,  İzmir  halkı medeni, kibar ve saygılıdır. Gelin karışın içimize vapurda, metroda veya otobüste oturun yanımıza bizi bir dinleyin. Bırakın bürokratları, danışmanları. İnanın halkın içinde kimse kılınıza dokunamaz bu İzmirli var ya siz halktan olun, onlar olur size siper, yeter ki isteyin.


* Kullanıcı adı: şirinyerli 

Sayın Kocaoğlu siz sabah ve akşam saatleri İZBAN'a binmeyi denediniz mi? Sizler yüz karasısınız. Zaten CHP'nin herhalde İzmir'de gördüğü göreceği son belediye başkanısınız. Size bu İZBAN merkezli ulaşım sistemini hangi bürakratınız önerdi bilmiyorum ama tüm İzmir halkı ben de dahil her sabah her akşam kulaklarınızı çınlatıyoruz. Bütün İzmir halkına hayırlı olsun. 


* Kahıryakalı : "

10 gün sonra okul açılınca o yağmurda aktarma yapın da görün gününüzü. İzmirli bindiği dalı kesti. Anlamadı. Binali Yıldırım'la gelen tarihi fırsatı idrak edemediniz. 


* Kullanıcı adı: Yorumsuz: 

Metrodan hiç memnun değiliz çok kalabalık.


* Kullanıcı adı: Göztepeli 

Aziz bey, Valilik malları vermiyor diye mağdur edebiyatı yapıyor ama mağdur ettiği İzmirli'yi düşünmüyor. Mazereti hep aynı, 'ödenek vermediler, onaylamadılar, şu bu oldu'. Biri çıktı stat yapayım dedi hemen karalamaya başladı, Konak tüneli yapılıyor yaptırmamak için her şeyi yapıyor. İzmirli bu söylemlerden bıktı, bunu birisi kendisine söylesin. Orada başkan sıfatıyla halkın sorunlarını çözmek ve iş yapmak için bulunuyor, belediye ağlama duvarı değil.


* Kullanıcı adı: bucalı

Rezilliğin daniskası, herkes bol bol içini döküyor kulakların çınlıyodur.. Trafiği rahatlatmak istiyorsan yollarını genişletirsin, 6-7 metre kaldırım yapmazsın, millete otopark alanları yaparsın! Nerede boş iş var, belediye orada.


* Kullanıcı adı: Plaka 35 

Yerel seçimler üzerinden henüz 3 ay geçti. 4 yıl 9 ay daha Aziz Kocaoğlu'na katlanacağız ve İzmir'in çöküşüne şahit olacağız. Başka iller İzmir'e tur bindirmeye devam ederken İzmir de durmak yok geri gitmeye devam!


* Kullanıcı adı: Semiha 

Belediye Başkanı görevinden alınsın! Tek çözüm bu...


* Kullanıcı adı: Yeter35 

İstifa et Aziz Kocaoğlu.


* Kullanıcı adı: Hakan 

Aziz beye kalsa sistem çok güzel işliyor. Lütfen Aziz bey ve ESHOT Müdürü vs. lüks araçlarınızı park edin ve bir süre halkla beraber aktarmalı olarak işe gidin. Ben de her gün lüks makam aracımla işe gitsem gelsem sistem güzel işliyor derim.


* Kullanıcı adı: Semiha

Bu rezillik bitmez. Çileden çıkmış vatandaş. Bizi, en ufak bir şeyde kızıp kavgaya dönüşecek ortamlarda sabah mesaisine getiren, akşam evlerimize giderken ise canından bezdiren Kocaoğlu, koltuğundan kalkıp etrafı incelemeye halin yok. Başkanlık senin neyine?


* Kullanıcı adı: 1914 Altaylı 

Lütfen bu yeni ulaşım sistemi ile ilgili haberlere her gün ısrarla devam ediniz, eskiden 45 dakikada işten eve ulaşırken şimdi 2 saatte gelemiyorum. Heba olan 1,5 saatimin hesabını kim verecek?


* Kullanıcı adı: sevtap 

Mecburi verilen oylarla başa gelen bir belediye, halkına zulüm yapıyor. Biz İzmirliler de sessiz kalıyoruz. Okullar açılmadan bile İZBAN'a binmek mümkün olmazken okullar açılınca nasıl olacak. 


* Kullanıcı adı: izmir-25

Sadece bu sistemden vazgeçmek yeterli değil. Bu sistemi akıl eden tüm bürokratlar belediyeden hemen uzaklaştırılmalı.




Yeni Asır


Geri Dön