24 / 04 / 2024

İzmir'de depremzedelere 5 aylık kira yardımı peşin ödenecek!

İzmir'de depremzedelere 5 aylık kira yardımı peşin ödenecek!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İzmirli depremzedelere 5 aylık kira yardımlarının peşin olarak yapılacağını ve 4 bin vatandaşın en kısa sürede yeni evlerine yerleştirileceğini açıkladı. 



CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis toplantısında  İzmir  depremi sonrasında depremzedelere yapılacak yardımlar hakkında bilgi verdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Özkoç, "İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve örgütümüzün aldığı tedbirler doğrultusunda hiçbir vatandaşımız aç ve açıkta bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Toplanan yardımlarla 5 aylık kira bedelleri peşinen ödenerek en kısa zamanda 4 bin vatandaşımız yaşayacakları evlere yerleştirilecektir." dedi.

İzmir'deki deprem sonrasında Büyükşehir Belediyesinde ve ilçe belediyelerinde kriz masaları oluşturulduğunu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun emriyle doğadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un harekete geçtiğini, 100 milletvekilinin İzmir'e gittiğini anlatan Özkoç, enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanana kadar milletvekillerinin de afete uğrayan vatandaşlarla beklediğini söyledi.

Özkoç, İzmir Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşların çadırlarda kalmasının sağlık koşulları nedeniyle tehlikeli olduğunu ve bir an önce evlere yerleştirilmesi için "Bir Kira, Bir Yuva" kampanyası başlattığını dile getirerek "Bugün itibarıyla 33 milyon lira toplandı. Halkın ihtiyaçları için 'halkın bakkalı' kampanyası başlatıldı ve 21 milyon lira da burada toplandı." şeklinde konuştu.

İzmir de depremzedelere 5 aylık kira yardımı peşin ödenecek!

İnsanların hangi aileye yardım yaptıklarını bilerek buna destek olduklarını ve yardımların vatandaşlara birebir ulaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Özkoç, şu açıklamalarda bulundu: 

"İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve örgütümüzün aldığı tedbirler doğrultusunda hiçbir vatandaşımız aç ve açıkta bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Toplanan yardımlarla 5 aylık kira bedelleri peşinen ödenerek en kısa zamanda 4 bin vatandaşımız yaşayacakları evlere yerleştirilecektir. Bunlardan 3 bin 300 aile, çadırdan çıkartılıp yerleştirilmeye başlanmıştır. Büyükşehir Belediyesi ayrıca satışa çıkarttığı 4 bloktan oluşan 224 konutu da depremzedelere vermiştir. Bunun haricinde 7 bin orta hasarlı binayla ilgili Büyükşehir Belediyesinin kasasından her bina için 5 bin lira yardım yapılacaktır."
 

Bir yuva bir kira dayanışması ile depremzedelere 30 milyon yardım yapıldı!


Geri Dön