24 / 04 / 2024

İzmir'de emlakçılar için eğitim seminerleri düzenleniyor

İzmir'de emlakçılar için eğitim seminerleri düzenleniyor

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, tüketici memnuniyeti için emlakçılara eğitim seminerleri düzenlediklerini açıkladı



İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) tarafından emlak sektöründe çalışan esnafı bilgilendirmek amacıyla düzenlenen eğitim seminerlerinin üçüncüsü tamamlandı. Prof. Dr. Üstün Dökmen tarafından verilen seminere,  İzmir  Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile çok sayıda meslek odası başkanı ve emlak komisyoncusu katıldı.
'İş Dünyasında ve Özel Yaşamda Kaliteli İletişim, Yaşama ve Çalışma Sevinci' konulu konferansın açılışında konuşan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "2003 yılında emlakçılar ile ilgili standartlar çıktı ve hepimiz işyerlerimizi yeniledik. Fakat mekanların değişmesi, mesleğimizdeki hizmet kalitesini artırmaya yetmiyor. Önemli olan, tüketici memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak, insanlara verilen hizmetlerin standartlarını yükseltmek. Bu seviyeyi yakalamanın yolu da eğitimden geçiyor" dedi.
Eğitim çalışmalarına ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Güleroğlu, "Eğitim seminerlerinin üçüncüsünü düzenledik. Bu seminerler ile vizyonumuzu genişletmeyi, meslekte meydana gelen yeniliklere uyumlu hale gelmeyi ve üyelerimizin genel mesleki başarı seviyesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Eğitimlerin Türkiye'nin seçkin isimleri tarafından verilmesi, emlak komisyoncularına iş ve toplum hayatında önemli kazanımlar sağlaması üyelerimizin ilgi ve takdirini topladı" diye konuştu.
Güleroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık üyelerimiz bize bir sonraki seminerin tarihini sormaya başladılar. Bugünkü semineri işlerin yoğun olduğu saatlerde yapmak zorunda kalmamıza rağmen salona bakıyorum, koltuklar, merdivenler dolu, pek çok kişi ayakta. Bu ilgi de bizi çok memnun ediyor. Üyelerimiz bize destek olduğu müddetçe onlara en iyi hizmeti vermek için zaman sınırı tanımaksızın çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

ÇAĞA UYUM ŞART
Esnaf teşkilatlarının gelirlerinin yüzde 5'ini eğitim alanında kullandıklarına dikkat çeken İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ise, şunları kaydetti: "İzmir Emlak Komisyoncuları Odası, çağın ve teknolojinin gereklerini yerine getiren bir yönetim tarzı sergiliyor. Mesut Güleroğlu ve yönetimi, günün koşullarının gerektirdiği şekilde üyelerinin eğitimi için canla başla çalışıyorlar. İESOB, çalışmalarında eğitime özel bir önem verdiği gibi, eğitim çalışmaları yapan tüm odalara da destek vermeyi görev bilmektedir."
İESOB Onursal Başkanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, yaptığı konuşmada ekonomik yapıda küçük işletmelerin tasviye edildiğini hatırlattı. Susam, şöyle konuştu: "Ekonomik programlar hazırlanırken sadece büyüklere destek veriliyor. Fakat küçük yaşayacak ki büyüklerle rekabet edecek seviyeye gelebilsin. Rekabet olacak ki tüketiciye daha kaliteli ve uygun hizmetlerin önü açılsın. Bir ülke, küçükleri yok ederek ekonomik refaha ulaşamaz. Küçükler ekonomik yapının dinamosu, kriz anlarında sigortasıdır. Özellikle Türkiye'de esnaf sanatkarlar, toplumsal olaylara yön veren, halkı bütünleştiren, birleştiren bir yapıya da sahiplerdir."
Türkiye'de 2007 yılından bu yana sadece yüzde 6 oranında büyüme sağlandığının altını çizen Susam, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bu durum, yetersizliğin, ekonomik alanda bazı şeylerin eksik yapıldığının ifadesidir. Türk esnaf sanatkarına sahip çıkılmalı, üretim ve yatırım yapabilmelerinin önü açılmalı, büyük firmalara tanınan kolaylıklardan bu kesimin de yararlanması sağlanmalıdır."

Prof. Dr. Dökmen'i ilgiyle dinlediler
Toplantıda sunum yapan ve konuşması zaman zaman izleyenlerin kahkahaları ve alkışları ile kesilen Prof. Dr. Üstün Dökmen, emlakçıları işletmelerde Ar-Ge çalışmaları konusunda bilgilendirdi.
"Emlakçılık sektöründe en büyük sermayeniz müşteri ile empati kurma gücünüzdür" diyen Dökmen emlakçılara, "Müşterilerinize nasihat vermeyin, onların duygularını paylaşmaya çalışın" tavsiyesinde bulundu.
Yeni Asır


Geri Dön