26 / 04 / 2024

İzmir'de mobilyacılar için sürekli fuar alanı kurulacak!

İzmir'de mobilyacılar için sürekli fuar alanı kurulacak!

İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Mustafa Kara, İzmir'de mobilyacılar için sürekli fuar alanı kurulacağını söyledi.



Mustafa Kara, esnaf odalarında yaklaşan seçimlere de dikkati çekerek, başkanlığı sürdürmesi yönünde üyelerden yoğun isteğin bulunduğu öne sürdü.

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği lokalinde odanın yürüttüğü projelerle ilgili basın toplantısı düzenleyen Kara, sektörün güçlenmesi, üretim, ihracat ve istihdamının artmasını sağlamak amacıyla Karabağlar ilçesindeki Yeşillik Caddesinde yıl boyunca açık kalacak bir fuar alanı kuracaklarını açıkladı.

Proje için Çin'in Guangzhou kentinde kurulmuş uluslararası mobilya sergi alanını ziyaret ettiklerini belirten Kara, "Sürekli açık fuar niteliği taşıyacak projemiz kısa zamanda hayata geçecek. Meslektaşlarımızın pazarlama faaliyetlerini çok daha ilerilere götüreceğiz" dedi.

Kara, Uzundere semtinde otoban kenarındaki geniş bir arazide sektörün yeni sanayi sitesini oluşturacaklarını belirtti. Sitede üretim atölyelerinin en küçüğünün 500 metrekare üzerinde olacağını söyleyen Kara, bu konuda Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'ün büyük desteğini gördüklerini kaydetti.

Kara, iki proje hayata geçtiğinde Karabağlar'dan yapılan mobilya ihracatının ciddi bir ivme kazanacağına dikkati çekti.

-MESLEK YÜKSEKOKULU-
Sektörde yetişmiş, kaliteli, eğitimli eleman sıkıntısın bulunduğunu, bu noktadan hareketle İzmir'de mobilya deyince ilk akla gelen yer olan Karabağlar'a bir yüksekokul kazandırmak için proje geliştirdiklerini dile getiren Kara, "İlçe sınırlarımız dahilinde 17 bin metrekarelik alanda kurulacak okul için Karabağlar Belediyesi altyapıyı oluşturacak. Dokuz Eylül Üniversitesi de akademik destek verecek. Esnaf arkadaşlarımız da ciddi katkılar koyacak. Çok yakında temelini atmayı düşünüyoruz. En az 500 öğrenci kapasiteli olmasını planladığımız okulu 2010-2011 sezonuna yetiştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Kara, gelecek dönemde odaya yeni bir hizmet binası ve sosyal tesis de kazandırmak istediklerini dile getirdi.

Esnaf odalarında yönetim kurulu seçimlerinin yaklaştığına işaret eden Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün için düş gibi görünen hedeflerin gerçekleştirebilmesi odamızla ortaya koyduğumuz örgütlenmemizin yaşatılmasına, birlik ve beraberliğimize bağlıdır. Bu birliktelik yeni yılın ilk aylarında gerçekleştirmeyi planladığımız odamız olağan genel kuruluna da yansımalıdır. Gerek yerel yönetimlere, gerekse ülke yöneticilerine vereceğimiz mesajlar dikkate alınacaktır. Özellikle genel kurulumuza yaklaştığımız şu günlerde milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimiz, meslektaşlarımız ve üyelerimizden başkanlığı sürdürmem yönünde yoğun istek var. Bu istekleri değerlendirerek yakın süreçte başkanlık konusunda bir basın açıklaması yapmayı düşünüyorum."
AA


Geri Dön