16 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm 60 yılın en önemli konusu!

İzmir'de kentsel dönüşüm 60 yılın en önemli konusu!

CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Şehir Plancı Okan Karlıdağ, Bornova'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuştu. Karlıdağ, '' Kentsel dönüşüm önümüzdeki 60 yılın en önemli konusu olacaktır'' diye konuştu.



CHP  İzmir  İl Eski Başkan Yardımcısı Şehir Plancı Okan Karlıdağ, Bornova'da hayata geçirilecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Gerçek Gündem Gazetesi'nde yer alan habere göre, kentsel dönüşümün önümüzdeki 60 yılın en önemli konusu olduğunu söyleyen Karlıdağ, “Bornova’nın mekansal yapısını, potansiyellerini, kentsel fiziki problemlerini, planlama ve imar problemlerini biliyorum. Bunlara çözüm üretebilecek hazırlıktayım. Netim, samimiyim ve kararlıyım. Örnek olarak kentsel dönüşüm hem planlama hem uygulamasında ciddi sorunlar yaşandığını görüyoruz. Kentsel dönüşüm önümüzdeki 60 yılın en önemli konusu olacaktır. Ne yazık ki ülkemizde kentsel dönüşüm rantsal yağmalama haline geldi. Bir an önce doğru, uygulanabilir reel bir model oluşturulmalıdır. Biz bu konuda Sosyal Demokrat, halkçı bir anlayışın örnek modellerini oluşturacağımıza inanıyoruz. Halkın ihtiyaçlarını kentin gelişmesinden doğan hakkını kamuya ve halka dönük olarak değerlendirecek, yaşanılabilir kentlerin üretilmesi gerekiyor. Bunu bir yaşamsal konu olarak görüyorum. Kent yaşayan tarihsel, sosyolojik ve kültürel bir organizmadır. Kentin sosyal ve kültürel yapısını iyi tanıyorum. CHP olarak hep söylüyoruz; Türkiye Cumhuriyet’i satıp satıp yiyerek, ezip, yönetip, suçlayıp, huzuru, güveni ve üretim kültürünü yok ederek yönetilemez” açıklamasında bulundu.

Karlıdağ, açıklamalarına şu şekilde son verdi: “Bir kentin nasıl yönetileceğini, yönlendirileceğini Sayın genel başkanımızın da ifade ettiği halkçı ve dertlere derman olan bir belediyecilik anlayışının nasıl yaşama geçirebileceğini göstermek istiyorum. Yapacağımız her şeyi bir devlet sorumluluğu ve bağlılığı içinde tarif edeceğiz. Ülkede kaybolan aydınlık değerleri, Cumhuriyet değerlerini, bu kentin sokaklarında yeniden üretmek ve yeniden o heyecanı ayağa kaldırmak bir belediyenin başlıca görevlerindendir. Yeniden bu ülkenin bu şehrin sokaklarında Cumhuriyet ve bağımsızlık ruhunun ayağa kalkması için adayım, halka, üretime sahip çıkmak için adayım. Halkçı ve derde derman olacak bir belediyecilik anlayışını inançla samimiyetle göstermek istiyorum. Bu heyecanı kente taşımak istiyorum. Bu enerjiyi kendimde ve çalışma arkadaşlarımda görüyorum. Bu görev nasip olur da bize verilirse eğer yapacağımız çalışmaların kurumsal bütünlüğü içinde olması gerektiğini ifade ederek görevime başlamak istediğimi söyleyeceğim. Halkçı, derde derman belediyecilik anlayışıyla yönetmeye hazırım. Engellilerimize, yaşlılarımıza, çocuklarımıza, esnafımıza, üreticimize, çiftçimize, yatırımcımıza derman olacak hazırlıkla çıktığımız bu yol hayırlı uğurlu olsun.”
 


Geri Dön