24 / 04 / 2024

İzmir’de kentsel dönüşüm mağdurları evlerini bekliyor!

İzmir’de kentsel dönüşüm mağdurları evlerini bekliyor!

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi belirlenen tarihin üzerinden dört ay geçmesine rağmen tamamlanamadı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuyu meclis gündemine taşıdı.



Mart ayında teslim edilmesi beklenen  İzmir  Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi, açıklanan tarihin üzerinden dört ay geçmesine rağmen tamamlanamadı. Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre; evlerini teslim almayı bekleyen yüzlerce yurttaş mağdur olurken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel konuyu meclis gündemine taşıdı.

İzmir’de kentsel dönüşüm mağdurları evlerini bekliyor!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanlarından olduğu  söyleyen İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bin 553 konutluk ilk etabının Mart 2019’da tamamlanacağı kaydedilmişti. Üzerinden 4 ay geçmesine rağmen evler hala teslim edilemedi. Sertel, yaşanan gecikmenin ancak ‘kötü bir örnek’ olabileceğini kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İlbank İzmir Bölge Müdürlüğü’nün koordinesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra kamu ve özel sektör tarafından yürütülen projede yaşanan gecikmeyle ilgili Bakan Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı.

Yüzlerce ailenin evine taşınmak için beklediğini söyleyen Sertel “Türkiye’ye örnek gösterilen bir proje olduğu söyleniyordu. Yaşanan gecikme pek de iyi bir örnek değil. Yıl oldu 2019, ay oldu Ağustos ancak projeyle ilgili hükümet kanadından açıklama yok. Yüzlerce aile projenin bitmesini ve evine taşınmayı bekliyor. Vatandaşlar evlerini ne zaman teslim alacaklarına dair karşılarında muhatap dahi bulamıyor. Sayın Bakan gecikmenin nedenlerini ve teslim tarihini mağdur vatandaşlarla birlikte kamuoyuna açıklamalıdır. Vatandaşlar ve bizler ‘Yaparsa AK Parti yapar’ diyenlerden cevap bekliyoruz” diye konuştu. 


Geri Dön