19 / 04 / 2024

Avcılar kentsel dönüşüm mağdurları bugün toplanıyor!

Avcılar kentsel dönüşüm mağdurları bugün toplanıyor!

120 bin kişinin yaşadığı Avcılar'da 7 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor. Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu da bu konulara dikkat çekmek ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Avcılar Havuz Meydanı'nda miting düzenleyecek...



Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu bugün saat 15.00'de Avcılar’ın Kentsel Dönüşüm ve İmar mağduriyetinin giderilmesi için Avcılar Havuz Meydanı'nda toplanacak. 

Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu daha önce iki toplantı organize etmişti. O toplantıların ardından şimdi de  STK ve derneklerin, kentsel dönüşüm mağdurlarının ve  Avcılar halkının geniş katılımı ile üçüncü toplantılarını organize ediyorlar.

Platform, düzenledikleri toplantılardan sonuç alana kadar mücadelelerine devam edecek.

Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu, toplantıyla ilgili şu şekilde bir açıklama yayınladı;

120.000 kişinin yaşadığı ilçede, 7.000 binanın acilen yenilenmesi  gerekmektedir.

Bu binalarda genellikle dar gelirli veya emekli insanlar yaşamaktadır ki yenileme maliyetinin altından kalkacak ekonomik güce sahip değillerdir.

Diğer taraftan çoğunlukla 100 m2 altında olan bu konutların yarısını inşaat firmasına vermeleri halinde, diğer yarısı onlara yetmemektedir.

Bu şartlarda Avcılar halkı  20 yıl daha beklese  yenilenme yine gerçekleşmeyecek. 

Bu durumda avcılar halkı ne yapmalı?

Olanakları olmadığı İçin halen deprem riskli  binalarında yaşamak zorunda olan ve deprem tehlikesiyle burun buruna kalan Avcılar halkı kaderine terk mi edilecek?

Avcılar halkımızın ve hepimizin gelecek teminatı olan çocuklarımızın can güvenliği ve  vicdani duyarlılık adına bizimle birlikte sesimiz olmaya davet ediyor, aramızda görmek istiyoruz.

"Geleceğimiz ve umutlarımız enkaz altında kalmasın "

Avcıların yaşanılabilir bir kent olabilmesi ve halkımızın evlerinde huzurla ve deprem korkusuz yaşayabilmeleri İçin, "Bana dokunmayan yılan bin yıl  yaşasın" demiyoruz.

Yetkililerin halkımızın güvenli yaşam talebine kulak vermeleri ve onların sesimizi duymaları adına 21.10.19 İtibariyle;

Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu’nun daha önceki 2  toplantısının ardından Şimdide Kentsel  Dönüşüm mağdurları, STK ve Derneklerin, Avcılar halkının geniş katılımı ile 3.toplantımızı organize ettik ve sonuç alana kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Değerli Katılımınız bize ve tüm Avcılar halkına güç verecektir,

"Birlikten Çözüm Doğar "

Saygılarımızla

AVCILAR KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURLARI PLATFORMU

 

Konut mağdurlarından Murat Kurum'a çağrı! 
 


Geri Dön