29 / 03 / 2024

İzmir'de ki Atatürk Caddesi vatandaş kararıyla kapatılacak!

İzmir'de ki Atatürk Caddesi vatandaş kararıyla kapatılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1. Kordon’un (Atatürk Caddesi) araç trafiğine kapatılmasıyla ilgili uygulamanın sürdürülüp sürdürülmemesi kararını güzergah üzerinde ikamet eden vatandaşlara ve işyeri sahiplerine dağıtılacak anketlerin sonuçlarına göre karar



İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1. Kordon’un (Atatürk Caddesi) araç trafiğine kapatılmasıyla ilgili uygulamanın sürdürülüp sürdürülmemesi kararını Kordon’da yaşayan İzmirlilerle birlikte verecek. Bu amaçla hazırlanan anket formları, bugünden itibaren Atatürk Caddesi üzerindeki apartmanlara dağıtılmaya başlanacak. Büyükşehir’in anketi 1 hafta sürecek.


Güzergah üzerinde ikamet eden vatandaşlara ve işyeri sahiplerine dağıtılacak anket formlarında, “Kordon’un yayalaştırılmasından memnun musunuz?” “Kordon’un trafiğe kapalı olduğu saat aralığından (12.00-03.00) memnun musunuz?” ve “Sizce Kordon, hangi saatler arasında trafiğe kapatılmalı?” soruları da bulunuyor. Anketin son bölümünde ise beklenti ve öneriler alınıyor.


Anket formuyla birlikte, Kordon’da konutu ve işyeri olan vatandaşlara,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir mektubu da dağıtılıyor. Başkan Kocaoğlu, Kordon sakinlerine mektupta şöyle sesleniyor: “İkamet etmekte olduğunuz Atatürk Caddesi (1.Kordon), 01 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 30 Ekim 2012 tarihine kadar geçerli olmak üzere 12.00 ile 03.00 saatleri arasında trafiğe kapatılarak yayalara tahsis edilmiştir. Belirtilen bu süreç ile uygulamadan doğacak olumlu ve olumsuz yönlerin belirlenmesi ve bunlara çözüm bulunması öngörülmüş, tespit edilen hususlara ara kararlar alınarak müdahale edilmiştir. Gelinen nihai noktada, 30 Ekim 2012 tarihinden sonra mevcut uygulamanın devam edip etmemesi konusu değerli katkılarınızla belirlenecek olduğundan, görüşlerinizin alınması amacıyla hazırlanan anket sorularına vereceğiniz cevaplarınız, bizim için büyük önem taşımaktadır. Kentimizin simgesi Kordon’un yaşam şekline apartman sakinleri olarak vereceğiniz katkıya şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım”. Halk arasında Kordonboyu olarak bilinen Atatürk Caddesi üzerinde 154 bina ve 756 konut ile işyerleri ve kamu kurum binaları yer alıyor. 


Geri Dön