18 / 04 / 2024

İzmir'de kırsal dönüşüme destek artıyor!

İzmir'de kırsal dönüşüme destek artıyor!

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında İzmir'deki 144 projeye verilecek hibe miktarının 2006’dan bu yana verilen desteğin 3 katma ulaştığı belirtildi.




İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın yeni etabı için açılan programda İzmir’den önerilen tüm projelere destek verilmesi karan alındığını, verilecek hibe miktarının 2006’dan bu yana verilen desteğin 3 katma ulaşacağını bildirdi.


Vali Toprak, yaptığı açıklamada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Ulusal Tanm Stratejisi Kırsal Kalkınma Planı” çerçevesinde 2006 yılında uygulamaya konan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın 9’uncu etap başvuru değerlendirme sonuçlarımn belli olduğunu belirtti.İzmir’den yapılan 144 proje başvurusunun bakanlık tarafından uygun görülerek hibe almaya hak kazandığım, toplam 186 milyon 661 bin liralık yatırım için 88 milyon 771 bin lira hibe kredi sağlanmasına karar verildiğini açıklayan Toprak, şu bilgileri verdi:


“Programın başladığı 2006 yılından bu yana toplam 8 etapta 161

proje için 82 milyon 506 bin liralık yatırım için 37 milyon 771 bin lira hibe verilmişken son açıklanan 9. etapla bu rakamın 3 katına yakın bir rakam olan 88 milyon 771 bin lira hibe verilmesi kararlaştırılmıştır. İzmir’in kırsal alandaki tarımsal gücüne güç katacak bir hamle, çok önemli bir değişim ve dönüşümün göstergesidir.” Toprak, açıklamasında sağlanan bu destekle 41 tarımsal üretim yatırımı, 2 alternatif enerji kullanan sera, 11 yenilenebilir enerji tesisi, 23 hayvansal ürün işleme yatırımı, 50 bitkisel ürün işleme yatınım, 4 çelik silo, 6 soğuk hava deposu ve 7 hayvansal orijinli gübre işleme tesisi kurulacağını kaydetti. Verilen desteklerden dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına teşekkür ettiklerim belirten Vali Toprak, kapsam dahilindeki yatırımcıların evraklarını hazırlayarak 5 Haziran 2015 tarihine kadar Gıda Tanm ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile hibe sözleşmesi imzalaması gerektiğine dikkati çekti. 


Hürses 


Geri Dön