19 / 04 / 2024

Gölcük kentsel dönüşüme hazırlanıyor!

Gölcük kentsel dönüşüme hazırlanıyor!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ekim ayı meclis toplantısında yapılacak kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi. Ellibeş, projeler hakkında meclis üyelerinden de destek istedi. Gölcük kentsel dönüşüme hazırlanıyor...



Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ekim ayı meclis toplantısında yapılacak kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi. Ellibeş, projeler hakkında meclis üyelerinden de destek istedi. 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ekim ayı meclis toplantısında ilçede yapılacak olan Kentsel Dönüşüm hakkında bilgi verdi. 


Ellibeş kentsel dönüşümün üç bölgede yapılacağını kaydetti. İlk olarak eski Gölcük Gazi Ortaokulu arsasına AVM yapmak istediklerini ve bu alanın küçük geleceğini düşündüklerini belirten Ellibeş yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ellibeş "Bu arsaya yapmayı düşündüğümüz bir AVM vardı. Sonra düşündük ki bir on sene sonra bu alanda küçük gelecek. O yüzden projeyi büyültmek istedik. Gazi'nin bulunduğu arsanın çevresinde bulunan ev ve iş yerlerini de kaldıracağız. 

Kimseyi mağdur etmeden projenin kapladığı alanı büyüteceğiz. İlçenin merkezi burası olacak" dedi. 


İLÇEYİ YAYMAK İSTİYORUZ 


Kentsel Dönüşümün ikinci etabının Sanayi Çarşısında yapılacağını belirten Başkan Ellibeş, "37 bin metre karelik bir alanda bu projeyi düşünüyoruz. Sanayi çarşımız bildiğiniz gibi çok çirkin bir görüntü. Esnafımızı oradan kaldırdıktan sonra çalışmalar olacak. Otogarımız yine orda kalacak. Sanayinin biraz ilerisinde adalet sarayımız olacak. Adalet sarayının da çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. İlçeyi yaymak istiyoruz. Hatta Endüstri Meslek Lisesi içinde bazı projeler düşünebiliriz. 

Okulu oradan kaldırıp başka yere taşıyabiliriz" dedi. 


MECLİS ÜYELERİNDEN DESTEK İSTENDİ 


Son olarak Denizevler Mahallesi hakkında bilgi veren Ellibeş "Denizevler Mahallesi 200 bin metre kare bir alanı kapsıyor. Konuta yasak olan bir bölge. Bu bölge de hala bir okul var. Orada öğrencilere bir şey olursa kimse bunun hesabını veremez. Denizevler'de şu an 510 civarında aile var. Ancak onlarında orada oturmaları güvenli değil. Bu evler yıkılacak. 


Yan sanayinin kullanabileceği, düşük katlı fabrikaların olacağı bir alana dönüştürmek istiyoruz" dedi. Başkan Ellibeş bütün bu çalışmaların proje halinde olduğunu ve meclis üyelerinden de destek beklediklerini kaydetti. 


Ellibeş "Bu Gölcük hepimizin. O yüzden bu projelerde herkesin katkısı olmalı. Ben meclis üyelerimizden rica ediyorum. Bu konuda fikri olan söylesin. Hep beraber bir irade ortaya koyalım. 

En doğrusunu en iyisini yapalım" dedi. 



Özgür Kocaeli 


Geri Dön