26 / 04 / 2024

Manisa Şehzadeler kentsel dönüşüme hazırlanıyor!

Manisa Şehzadeler kentsel dönüşüme hazırlanıyor!

Şehzadeler Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler'de kentsel dönüşüm hazırlığı aşamasında belediye bünyesinde Plan ve Proje müdürlüğü kurulacağını açıkladı.



Şehzadeler Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı önceki akşam gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Ömer Faruk Çelik. Şehzadeler'de kentsel dönüşüm hazırlığı aşamasında belediye bünyesinde Plan ve Proje müdürlüğü kurulacağını açıkladı. 


Başkan Çelik ayrıca atıl durumda bulunan Karaağaçtı Çamlık Mesire alanını hazırladıkları proje ile Şehzadeler Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı önceki ekşam Belediye Başkan Ömer Faruk Çelik başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis salonunun tadilatta olması nedeniyle toplantı Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasında Başkan Çelik belediyenin Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler ve çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. 


"138 DÖNÜMLÜK ARAZİ, KİRAZ PAZARI YAPİMİ İÇİN BELEDİYEMİZE DEVREDİLDİ" 


Kiraz pazarı yapımı için Sancaklıbozköy'de Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait 138 dönümlük arazinin belediyeye devredildiğini hatırlatan Çelik, "Mayıs ayı hizmetler açısından oldukça yoğun geçti. 

Tarihi Kurşunlu Han'ı restorasyon karşılığı  İzmir  Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiraladık. Restorasyon sonrası kültürel ve sosyal faaliyetlerde kullanmak üzere halkımızın hizmetine sunacağız. 

Sancaklıbozköy'de Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait 138 dönümlük arazi, kiraz pazan yapımı için belediyemize devredildi. Belediye personelimiz tarafından Aşağıçobanisa'da yapılan Özgecan Aslan parkımızın açılışını gerçekleştirdik. Sancaklıbozköy'de 26. Kiraz Festivali'ni düzenledik. Bakanlıklar düzeyinde takip ettiğimiz teleferik ihalesi gerçekleştirildi, yer teslimi yapıldı. 

Adnan Menderes Mahallesi'nde 3 bin metrekare alan üzerine yapacağımız Şehzadeler Belediyesi Spor Tesisleri ve Kafeterya'nın temel atma törenini gerçekleştirdik. Şehzadeler Belediyesi olarak ilk kültür yayınımız ise Yiğitbaşı Veli Ahmed Şemseddin-i Marmaravi Hazretleri oldu" dedi. 


"KARAAĞAÇLI CAMUK MESİRE ALANINI HAYATA GEÇİRİYORUZ" 


Karaağaçlı'ya 374 bin TL'ye mal olacak mesire alanı yapacaklannı söyleyen Başkan Çelik, "Atıl durumda bulunan Karaağaçlı park alanında, modern görünümlü Karaağaçlı Çamlık Mesire Alanı'nı hayata geçiriyoruz. Projemiz hazır. İhalesi tamamlandı ve ekiplerimiz çalışmalanna başladı. Bu alanda KDV dahil yaklaşık 374 bin TL'lik yatınm yapıyoruz. Proje kapsamında 8 bin m2 çamlık mesire alanı düzenlemesi yapılacak. 1900 m2 parke taşı, 1140 m2 andezit paladyen döşenmesi, 650 m2 dökme kauçuk yürüyüş yolu yapımı, 250 m2 taban tuğlası döşenmesi, 190 m2 kompozit ahşap yer kaplaması yapımı ile mesire alanımız tamamlanacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


Başkan Çelik'in açılış konuşmasının ardından Şehzadeler Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Karaağaçlı'da Şehzadeler Belediyesi'ne ait tek katlı bir bina, meclis üyelerinin oybirliSehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik mmr u ğiyle Kuran kursu olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edildi. Mülkiyeti Şehzadeler Belediyesi'ne ait Karağaağaçlı'da 139 ada, 1 parsel ile Karaoğlanlı Mahallesinde 164 ada, 4 parsel itfaiye hizmet alanı olarak Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi yapıldı. Daha önce bütçe komisyonuna havale edilen 2014 yılı bütçe kesin hesabı ile 2014 yılı taşınır kesin hesap raporlan meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. 


ŞEHZADELER BELEDİYESİ DE KENTSEL DÖNÜŞÜME HAZİRLANİYOR 


Ardından Belediye Başkan Ömer Faruk Çelik, kentsel dönüşüm hazırlığı aşamasında belediye bünyesinde plan ve proje müdürlüğü kurulacağını açıkladı. 

Konuyla ilgili madde meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Tekliflerle ilgili maddeler ise ilgisi itibariyle imar ve idari komisyonlara havale edildi. Gelecek ay gerçekleştirilecek meclisin de 1 Temmuz Çarşamba günü saat 21:30'da yapılmasına karar verildi. 


Manisa Haber


Geri Dön