26 / 04 / 2024

İzmir'de konut metrekare fiyatları 3 bin TL'den başlıyor!

İzmir'de konut metrekare fiyatları 3 bin TL'den başlıyor!

Türkiye genelinde konut fiyatlarında en yüksek değere sahip 5 il açıklandı. Verilere göre, 3'üncü sırada yer alan İzmir'de konut metrekare fiyatları 3 bin TL'den başlıyor.



Türkiye genelinde konut fiyatlarında en yüksek 5 ilin değerleri açıklandı. Ülke genelinde konutların ortalama metrekare satış fiyatı 2 bin 193 TL olarak açıklandı. Türkiye'de konut büyüklüğü 125 metrekare, ortalama konut fiyatı 274 bin 125 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 16 yıl olarak belirlendi.

İlk Ses Gazetesi'nde yer alan habere göre, Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın güncel verileri açıklandı. Buna göre, Türkiye’de konut fiyatları son 4 yılda yüzde 33, son 1 yılda ise yüzde 15 arttı. 

Gayrimenkul değerleme platformunun il bazındaki verilere göre, konut metrekare satış fiyatı en yüksek iller sırasıyla Muğla, İstanbul, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir oldu. Muğla, zirvedeki yerini korurken, konut metrekare satış fiyatı 4 bin 695 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 24 yıl oldu. Muğla’dan sonra konut metrekare satış fiyatı en yüksek il İstanbul olurken, İzmir'de metrekare satış fiyatı 2 bin 455 TL, geri dönüş süresi 22 yıl olarak açıklandı. 

 

Konut fiyatlarının en yüksek olduğu 5 il!

Ev fiyatlarında zirve Muğla'nın!


Geri Dön