25 / 04 / 2024

İzmir'de tramvay projesi nedeniyle aydınlatma direkleri söküldü!

İzmir'de tramvay projesi nedeniyle aydınlatma direkleri söküldü!

İzmir Büyükşehir’in, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na kısa süre önce yerleştirdiği güneş enerjili aydınlatma direkleri, tramvay projesi nedeniyle yerlerinden söküldü. İzmirlinin parası çöpe gitti.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, koordinasyon ve planlama konusundaki eksiklikleri sebebiyle yol açtığı kamu zararlarına bir yenisi daha eklendi. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na Ağustos 2015'te takılan 245 güneş enerjili aydınlatma direği yine Büyükşehir Belediyesi tarafından teker teker sökülüyor. Plan ve projesi defalarca değiştirilen tramvayın geçeceği güzergahın üzerinde bulunan güneş enerjili aydınlatma direkleri sessiz sedasız yerlerinden kaldırılıyor. Direklerin hizmete alınmasın ardından yeterli seviyede aydınlatma sağlamadığı görülmüştü. Çevre sakinleri ve İzmirli vatandaşlar tarafından bu sebeple eleştirilen hedefi haline gelen direklerin tanesini Büyükşehir Belediyesi 685 liraya mal etti. 2 metre arayla 245 adet dikilen direklerin sökülmesine karar verildi. Ancak bunun sebebi direklerin işlevini yeterince yerine getirememesi değil, defalarca değişikliğe uğrayan tramvay projesinin son güzergahı üzerinde yer alıyor olması...Güzelyalı'dan Göztepe'ye kadar olan bölümde kalan direkler söküldü. Tramvayın güzergahında kalan direklerin tamamının söküleceği öğrenildi. Böylelikle tanesi 685 liradan hesaplandığında İzmirli'nin 167 bin 825 lirası boşa harcanmış oldu.


PLANLI BİR İŞMİŞ!

Güneş enerjili aydınlatma panellerinin sessiz sedasız kaldırılmasının, aslında planlı bir iş olduğunu vurgulayan Büyükşehir Bilgi Edinme Merkezi ise, "Projeler nedeniyle uzun vadede altyapı değişikliği öngörüldüğünden, bölgenin aydınlatma ihtiyacı herhangi bir kazı ve kablolama altyapı çalışması gerektirmeyen montaj/ demontaj kolaylığı sağlayan, işletme gideri minimum olan ve farklı lokasyonlarda tekrar kullanım imkanı olan solar aydınlatma ürünleri kullanılarak sağlanmıştır" dedi. Oysa bölgede, güneş enerjili aydınlatma panelleri takılmadan önce hiçbir aydınlatma direği sökülmedi. Tramvay projesi nedeniyle sadece, neden takıldığı belli olmayan güneş enerjili aydınlatma direklerinin sökülmesi Büyükşehir'in tezini çürütmüş oldu.



Sabah Egeli


Geri Dön