18 / 04 / 2024

İzmir'de ahşap kent mobilyaları söküldü!

İzmir'de ahşap kent mobilyaları söküldü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2 milyon 138 bin liraya ihale ettiği Kıyı Tasarım Projesi kapsamında Pasaport ile Konak Pier arasındaki 4 küçük meydana konulan kent mobilyaları daha 1 yıl geçmeden kullanılamaz hale gelince yerlerinden söküldü.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2 milyon 138 bin liraya ihale ettiği Kıyı Tasarım Projesi kapsamında Pasaport ile Konak Pier arasındaki 4 küçük meydana konulan kent mobilyaları daha 1 yıl geçmeden kullanılamaz hale gelince yerlerinden söküldü. 


Kış şartları gözetilmeden tasarlanan mobilyaların kısa sürede deforma olmasına ilişkin haberin Egeli Sabah'ın 19 Ocak'ta "Büyükşehir iddialı projesi sınıfta kaldı" başlığı ile yayımlanmasının ardından, belediye yetkilileri söz konusu mobilyaları kaldırma yoluna gitti. Bu uygulama ile projenin sınıfta kaldığı da adeta tescillenmiş oldu.


ÇÖKME VE ÇATLAKLAR VAR 

Proje kapsamında 4 küçük meydana konulan ve 1 yıl geçmeden kaldırılmak durumunda kalınan mobilyaların yerine, kış şartlarına uygun yenilerinin konulması bekleniyor. Ancak Pasaport ile Konak Pier arasındaki 4 küçük meydanda beton zemle ilgili sıkıntı halen devam ediyor. Konak Pier ile Konak Vapur İskelesi arasındaki bisiklet yolundaki asfaltta meydana gelen çökme ve çatlamalara ilişkin bir tadilat çalışması henüz başlamış değil. İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nin ilk bölümü olan, Konak Pier ile Cumhuriyet Meydanı arasında kalan 700 metrelik bölümde oluşturulan 4 küçük meydanın ahşap kent mobilyaları kısa sürede kullanılamaz hale gelmiş, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 milyon 138 bin liraya ihale edilen Kıyı Tasarım Projesi'nin ilk bölümündeki bu sorunu Egeli Sabah 19 Ocak'ta kamuoyuna duyurmuştu. Tasarım projesi kapsamında 700 metrelik bölümde oluşturulan 4 küçük meydanda kullanılan ahşap kent mobilyalarının vernik ve boyaları iklim koşulları dikkate alınmadan tasarlandığı için kabarmıştı. 


ÖZEL ZEMİN KALİTESİZ 

Ayrıca meydanların zeminini oluşturan betonlarda çatlamalar meydana gelmiş,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin yine büyük puntolarla reklamanı yaptığı bisiklet yolunun Konak Pier'in önünden Konak Vapur İskelesi'ne uzanan bölümündeki asfaltta çökme ve çatlamalar meydana gelmişti. 100'e yakın mimar ve tasarımcının çalıştığı Kıyı Tasarım Projesi'nin 90 günde tamamlanan ilk bölümü olan Cumhuriyet Meydanı ile Konak Pier arasında kalan 700 metrelik bölüm daha önce de tartışmalara konu olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pasaport ile özdeşleşen kıyıdaki özel zeminin de kalitesiz yapıldığı gerekçesi ile yüklenici firmaya proje bedeli göz önünde bulundurulduğunda cüzi bir miktar olan 50 bin lira para cezası kesmişti. Öte yandan yine Kıyı Tasarım Projesi kapsamında Alsancak Birinci Kordon'a yapılan yeraltı çöp konteynerleri de kısa sürede kullanım dışı kalmış ve yerlerine yeni portatif konteynerler yerleştirilmişti. 



Sabah 


Geri Dön