19 / 03 / 2024

İzmir'deki tarıma dayalı OSB'ler için süreç hızlanıyor!

İzmir'deki tarıma dayalı OSB'ler için süreç hızlanıyor!

İzmir ve çevresinde kurulması planlanan tarıma dayalı organize sanayi bölgelerinde (TDÍOSB) süreç hızlandı, il genelinde 7 adet kurulması planlanan TDÍOSB'ler arasında yer alan Bayındır Çiçekçilik TDI Bile Kınık TDÍOSB'de yönetim kurulu başkanı ve vekilleri ile denetim organları seçimleri yapıldı.



İzmir ve çevresinde kurulması planlanan tarıma dayalı organize sanayi bölgelerinde (TDÍOSB) süreç hızlandı, il genelinde 7 adet kurulması planlanan TDÍOSB'ler arasında yer alan Bayındır Çiçekçilik TDI Bile Kınık TDÍOSB'de yönetim kurulu başkanı ve vekilleri ile denetim organları seçimleri yapıldı. Dünya'dan Nihat Delibaşı'nın haberine göre; Yönetim Organları oluşan iki TDÍOSB'nin faaliyete geçmesi için önemli bir eşik daha tamamlandı. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Salonu'nda pandemi önlemleriyle yapılan seçimler sonunda Bayındır TDİOSB'de Başkan EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ürün, Başkan Yardımcısı Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Kınık TDİOSB'de ise EBSO Meclis Üyesi Enver Olgunsoy, Başkan Yardımcısı Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer oldu.

İzmir deki tarıma dayalı OSB ler için süreç hızlanıyor!

Bayındır TDİOSB Başkanlığına seçilen Hakan Ürün, ilçenin süs bitkilerinde marka olduğunu ifade ederek, “Var olan çiçekçiliği organize çatısı altında profesyonel hale getirerek ihracatın hızlı artmasını hedefliyoruz” dedi. Ürün, ayrıca çiçek çeşidini artıracak adımların yanı sıra OSB çatısı altında yılın 12 ayında fuar varmışçasına hazır olacaklarını söyleyerek, “Bu sayede OSB'miz, tüm yıl boyunca yerli yabancı müşteriye hizmet verecek” diye konuştu.  Uğur Demirezen de, “Artık Bayındır ve Küçük Menderes Bu sektörde farklı bir yerde olacak. Hem ekonomiye hem de istihdama katkısı çok farklı olacak. Yönetim kurulu, müteşebbis heyeti ve sektör ile birlikte hedefimiz dünya ligi” ifadelerini kullandı.

Kınık'ta hedef Yeşil Mutabakat Enver Olgunsoy; AB'nin, karbon ayak izini kontrol altına almayı amaçlayan Yeşil Mutabakat programını başlattığını hatırlatarak, hedeflerinin en kısa sürede Türkiye'nin yeşil mutabakata dönük ilk TDÍOSB'sini hayata geçirmek olduğun söyledi. 2020'de Türkiye'nin 2.4 milyar dolar meyve ve sebze ihracatı ile kendi rekorunu kırdığını, tıbbi ve aromatik kaydeden Olgunsoy, "Türkiye, bitki florası olarak Avrupa'nın en zengin ülkesi. Ama biz bu bitkileri vahşi hasatla toplayıp, Avrupa'ya satıyoruz. Onlar içindeki esktratı çıkartarak katma değerli hale getirerek kat be kat fazlasına satıyor. Kınık TDİOSB, bunun önüne geçecek” dedi. Sadık Doğruer de TDİOSB kurulması için minimum 15 başvuru olması gerektiğine dikkat çekerek, “Bölgemize şu ana kadar 81 başvuru oldu. Yüzde 175 oranında talep gördük” açıklamasını yaptı. Öte yandan Bergama Tarıma Dayalı Süt OSB'de de Yaşar Holding, Bortarve Pehlivanoğlu'nun yer almasının kesinleştiği bildirildi.

Ankara Kalecik'e tarıma dayalı OSB projesi!


Geri Dön