24 / 04 / 2024

İzmir'i fuar turizminin merkezi yapmak için projelerimiz hazır!

İzmir'i fuar turizminin merkezi yapmak için projelerimiz hazır!

İzmir'in turizmde olması gereken noktaya gelemediğini dile getiren Sarıgöl, "İzmir'i, sağlık, kongre ve fuar turizminde merkez yapmak için kapsamlı projelerimiz hazır" dedi.



AK Parti  İzmir  2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ekrem Sarıgöl, İzmir'in turizm sektöründe çok daha iyi bir noktada olması hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Ege'nin incisi İzmir'i dünyaya tanıtabilmek için projeler hazırladıklarını ifade eden Sarıgöl, "Tur operatörlerinin İzmir'e yönelik uçuşlarını teşvik ederek kente daha çok turist gelmesini sağlayacığız. İzmir'i, sağlık, kongre ve fuar turizminde merkez yapmak için kapsamlı projelerimiz hazır. Halkımız görev verdiğinde bunların hepsini tek tek hayata geçireceğiz" dedi. Sarıgöl, "İzmir'in sevdalısı ve gönüllüsü olarak yola güçlü bir ekiple çıktık. İddialıyız" dedi. Kentte turizmin geliştirilmesi için sektör dinamikleri ve aktörlerinin katılımıyla bir turizm şurası gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Sarıgöl, "Öncelikle ilimizin sahip olduğu turizm değerleri konusunda İzmirli üzerinde bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Turizm çeşitliliğini geliştirecek adımlar da atacağız" diye konuştu.


Kaybedecek zaman yok

AK Parti'nin kurulduğu ilk günden itibaren mahalle temsilciliği, il, ilçe delegeliği, Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği gibi partinin her kademesinde bir nefer gibi görev aldığını belirten Ekrem Sarıgöl, aslen Sivaslı olduğunu ancak uzun yıllardır İzmir'de yaşayan bir İzmirli olduğunu belirtti. Neden İzmir 2. bölgeden aday adayı olduğunu da anlatan Sarıgöl, projelerinin hepsinin halka, vatandaşa dokunan projeler olduğunu ve hepsini 'ben değil biz mantığı' ile gerçekleştireceklerini ifade etti. Bir kaç yıldır hazırlıklarını sürdürdükleri projelerle ekip olarak bu göreve talip olduğunu belirten Ekrem Sarıgöl, şunları söyledi: "İzmir turistlerin 1. tercihi olacak. Başarı için muntazam ve planlı çalışma yapmak lazım. Son nefesimizi verinceye kadar İzmir için, bu halk için çalışacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun üzerine basa basa söylediği 2023 hedefleri dahilinde Yeni Türkiye'ye hizmet etmek için ben, ekibimle birlikte aday oldum. İzmir'in kaybedecek zamanı yok. Projelerimizin hepsi gerçekleşecek." 


İzmir yılı

"İzmir'i sağlık, kongre, fuar turizmi alanında büyüteceğiz" diyen Sarıgöl, şunları dile getirdi: "Konaklama tesisi sayısını ve nitelikli yatak kapasitesini arttıracağız. Yeni yapılan fuar merkezi ve özellikle Çiğli, Karşıyaka'da yatak arzı oluşturarak İzmir'in potansiyelini ilin tamamına yaygınlaştıracağız. 2005'teki UNIVERSIADE Oyunları'nı referans alarak uluslararası spor organizasyonlarını ilimize çekmek için çalışacağız. Mordoğan, Karaburun gibi turizm değeri olan alanlarımızı turizm işletmeciliği konusunda geliştirmek için katkıda bulunacağız. İl merkezinde kalan eski Rum evleri ve tarihi binalar ile Kemeraltı civarını turizm merkezi haline getireceğiz. Önümüzdeki yılı İzmir yılı ilan edeceğiz."


Yeni Asır


Geri Dön