29 / 03 / 2024

İzmir'in Bayraklı ilçesi yeni projelerin gözdesi oldu!

İzmir'in Bayraklı ilçesi yeni projelerin gözdesi oldu!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin gerçekleştirdiği kapsamlı araştırmaya göre İzmir'in Bayraklı İlçesi son yıllarda yeni imar planları ve kentsel dönüşüm projeleri ile hızlı bir gelişim ve değişim gösteriyor...



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Alsancak Limanı ile Karşıyaka-Turan arasında kalan 550 hektarlık bölümü kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları' nın ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planlarının onaylanması ile birlikte ilçede özellikle "Salhane" olarak bilinen bölgenin son yıllarda cazibe merkezi olduğunu söyleyen  İzmir  EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. İzmir Şube Bölge Müdürü Filiz Akkaya; Yeni Kent Merkezi ilan edilen bölgede MİA (Merkezi İş Alanı), Turizm, Ticaret ve Kültür Ticaret Alanları kullanım kararları alındığını belirtiyor. 


EVA Gayrimenkul Değerleme'nin gerçekleştirdiği kapsamlı araştırmaya göre İzmir'in Bayraklı İlçesi son yıllarda yeni imar planları ve kentsel dönüşüm projeleri ile hızlı bir gelişim ve değişim gösteriyor. İstanbul'da faaliyet gösteren inşaat firmaları yatırım için Bayraklı'yı tercih ediyor İstanbul'un tercihi Bayraklı İmar planlarının onaylanmasının, bölgedeki imajın değişmesine, gayrimenkul yatırımlarının artmasına, genel olarak İstanbul'da faaliyet gösteren büyük inşaat firmalarının yatırımlarının bölgeye yönelmesine neden olduğunu belirten Akkaya; " Bölgede "Mixed Use" olarak adlandırılan, birden fazla kullanım fonksiyonunu (aynı parselde ticaret, konut, turizm ve diğer fonksiyonlar) birlikte içinde barındıran, karma projeler yoğunluk kazanmaya başladı. 

Uygulanan karma projelere, imar planlarında belirtilen yapılaşma koşulları ile birlikte yapılan çok katlı yapılar bünyesinde zemin katlarda ticaret alanı ve AV M, üst katlarda ofis, rezidans ve otel kullanımları bulunuyor. Yatırımların bölgede hız kazanmasıyla ile birlikte kentin ve bölgenin silueti değişmeye, prestij bölgesi olmaya başladı" dedi. 


Bayraklı Salhane bölgesinde ilk olarak "Sun Plaza" ve Sunucu Plaza" olarak bilinen ticaret+ofis kullanımını birlikte barındıran projelerin hayata geçtiğini söyleyen Akkaya; " Söz konusu projeleri, tamamlanan ve tamamlanmak üzere olan Altınyol sahil bölgesinde yer alan "Megapol Tower",  Ankara  Asfaltı üzerinde yer alan "Bayraklı Tower" ve Manas Bulvarı üzerinde yer alan eski Tekel Depolarının olduğu arazide yer alan "Folkart Tower" izledi. Son dönemde ise İş GYO'nun yatırımı ile Ege Perla, Miray İnşaat'ın yatırımı ile Mistral İzmir projelerinin inşasına başladı. Kılıçoğlu İnşaat'ın "Bayraklı City of Sunset", projeleri planlanmaktadır" dedi. Ayrıca bölgede son dönemli İstanbul kökenli firmaların da farklı projeleri hayata geçirmek için çalıştığını ekledi. 


Yeni Ekonomi Gazetesi 


Geri Dön