23 / 04 / 2024

İzmir'in kruvaziyerde hedefi 1 milyon yolcu!

İzmir'in kruvaziyerde hedefi 1 milyon yolcu!

İsviçre'de MSC' nin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelen İTO Başkanı Ekrem Demirtaş yaptığı açıklamada "Kruvaziyer turizmi gelişmeye devam edecek, endişeye gerek yok" dedi




İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in kısa vadede kruvaziyer hedefinin 1 milyon yolcu olduğunu söyledi. Demirtaş, İsviçre'nin Cenevre kentinde dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinden MSC'nin üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi. İzmir'e yeni sefer müjdeleri ile döndüğünü söyleyen Demirtaş, MSC'nin yıl boyunca İzmir'e yeni gemilerle 68 sefer yapacağını belirterek, "MSC sefer sayısını artıracak. 2014 yılında 150 bin yolcu getiren şirket, bu yıl 220 bin yolcu getirecek. Kruvaziyer turizmi gelişmeye devam edecek, endişeye gerek yok" dedi. 


Firmalar çıkmak istemiyor

16-19 Mart 2015 tarihlerinde ABD'nin Miami kentinde düzenlenecek Cruise Shipping Miami Kruvaziyer Fuarı'na katılacaklarını belirten Demirtaş, şimdiden tüm randevuların dolduğunu söyledi. Demirtaş, "Kısa vadede hedefimiz bir milyon yolcu.  İzmir  artık çıkmaz bir sokak değil. Otellerimiz, yoğun sezon dışında iki gece İzmir'de kalan kurvaziyer yolcusuna, bir yıl süre ile bir gece bedava oda verirlerse yine İzmir odak noktası olur. Doğu Akdeniz'in işaret noktasında olan İzmir'i hiçbir kruvaziyer firmasının pas geçmesini istemiyoruz. Güzel İzmir cazibesi ile 3 yıl üst üste Avrupa'nın En İyi Kurvaziyer Destinasyonu seçildi. Firmalar da İzmir'den çıkmak istemiyor" dedi. 


Sefer sayısı artacak

Demirtaş, "MSC, İzmir'den çok memnun ve seferlerini daha da artırmak istiyor. Yöneticileri bunu son derece net olarak ortaya koydu. MSC 2015 yılında İzmir'e devamlı olarak iki gemi koyacak ve bu gemiler düzenli sefer yapacak. Böylece 2015 yılında MSC'nin İzmir'e olan sefer sayısı 46'dan 68'e yükselecek, 220 bin de yolcu getirecekler. MSC'nin 2016 programına göre de İzmir'e 250 bin kişi getireceği öngörülüyor, kentimizde de yatırım yapması planlanıyor. MSC'nin bir önceki yıla göre göstereceği bu ciddi artış, İzmir'in telaşlanmasına gerek olmadığı gösteriyor" dedi.


Bakan Elvan morali

Kruvaziyer turizmiyle ilgili sıkıntıları 30 Aralık 2014'te İzmir'i ziyaret eden Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan'a aktardıklarını hatırlatan Demirtaş, "Bakan Elvan, inanamadığımız bir sürat ve kararlılıkla tüm sorunlarımıza çare olacak talimatları verdi" dedi. Demirtaş, Bakan Elvan'ın "Parmak iskeleleri yaparız, hangarları terminal haline çeviririz, liman yanaşma kanalının taramasını yaparız, tarifeleri de gözden geçiririz" demesinin büyük moral ve güç verdiğini, kendilerini ateşlediğini söyledi.



Yeni Asır


Geri Dön