23 / 04 / 2024

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak... 

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak... 

Açıldığında günde 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak olan İstanbul Bakırköy-Kirazlı metro hattında ilk ray kaynağı bugün yapıldı. 




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yolculuk süresinin 30 dakikaya düşeceğini söyleyerek, bütün projeler tamamlandığında İstanbul'un raylı sistem ağının 363 kilometreye ulaşacağını ifade etti. Bakan ayrıca, “İstanbullular, İstanbul'da metro yatırımlarının birinci kademede sorumlusu konumunda bulunan İBB'nin de görevlerini ve sorumluluklarını hatırlamasını bekliyor” diye konuştu.

İstanbul Bakırköy sahilde gerçekleştirilen törenle Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar (Kirazlı) metro hattının ilk ray kaynağı yapıldı. Toplam ilerleme oranı yüzde 78'e çıkarken, hattın 2023'üncü ikinci yarısında hizmete açılacağı düşünülüyor.

İlk ray kaynağı töreninde metroya ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bakırköy sahil, Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı olmak üzere 7 istasyonu bulunan Bakırköy Kirazlı Metro hattı 8,4 kilometre uzunluğundadır. Günde 1 milyon yolcu kapasitesiyle bu hat İstanbullulara hizmet verecektir. Hattın işletmeye alınmasıyla Kayaşehir, Bakırköy sahil yolu seyahat süresi 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi - İncirli arası seyahat süresi 31 dakika, Başakşehir Metrokent - Bakırköy Özgürlük Meydanı arası seyahat süresi 30 dakika sürecektir” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön