27 / 04 / 2024

İzmir'in ulaşım çilesi başladı!

İzmir'in ulaşım çilesi başladı!

İzmir'de ulaşım kaosu büyüyor. Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu yeni sistemde yaşanan sıkıntı 1. ve 5. sınıfların okula başlamasıyla iyice arttı. Ortaya çıkan manzara, "Bu daha başlangıç" dedirtti




İzmir'de sabah işe gitmek isteyen vatandaşlar, toplu ulaşım araçlarında yaşanan izdiham nedeniyle zaman zaman ezilme tehlikesi geçirdi. Bazı otobüslerin kapıları sıkış tepiş de olsa işe yetişmek için binmek isteyen vatandaşlar nedeniyle kapanmadı. Otobüslerin ön kapısından binemeyen vatandaşlar arka kapılardan binerken İzmir'e yakışmayan manzaralar yaşandı.


Metroda da aynı manzara

Metro trenleri de yine özellikle sabah saatlerinde balık istifi doldu. Yaşanan kaosun önümüzdeki Pazartesi günü tüm okulların açılmasıyla doruğa çıkması bekleniyor. Otobüs sayısını azaltan vatandaşları İZBAN ve metroya sevk eden Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösteren vatandaşlar, henüz okulların tamamının bile açılmadığı halde bu sıkışıklığın yaşanmasına isyan etti.


"Kocaoğlu yanlıştan dönsün"

Yeni ulaşım sisteminden okullar tamamen açılmadan geri dönülmesini isteyen İzmirliler, "Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir an önce bu yanlıştan dönmeli. Bu çile bitsin. Daha yaz günlerinde bile hayatımızı kabusa çeviren aktarmalı sistemin alt yapısı hazırlanmadan hayata geçirmesi hepimizi mağdur etti" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

TOLGA TEKİN


"Çektiğimiz çileyi görsün"

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun toplu ulaşım araçlarının yoğun olduğu saatlerde gelip kendileri gibi yolculuk yapmasını isteyen vatandaşlar, "Başkan gelsin bizim gibi bu araçlara binsin. Neler çektiğimizi görsün. Çocuklarımızı bu araçlara nasıl bindireceğiz? Kent trafiğini rahatlatmak için bu sistemi yaptılar. Ama ne trafik rahatladı ne insanlara kolaylık oldu. Hayat daha da zorlaştı" diye isyan etti.


Yeni Asır


Geri Dön