20 / 04 / 2024

İzmirli emlakçılara Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturma eğitimi!

İzmirli emlakçılara Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturma eğitimi!

İzmir'deki emlak ofislerine “Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturmanın Sırrı“ konulu eğitim verildi.




Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com sponsorluğunda emlak ofislerine özel yapılan “Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturmanın Sırrı“ konulu eğitim, 17 Nisan 2018 tarihinde Hilton Garden Inn  İzmir  Bayraklı‘da gerçekleşti. Gayrimenkul sektörünün duayen isimlerinden Kürşat Tuncel'in verdiği eğitim, 10:00 ve 14:30 saatleri arasında ikişer saatten iki seansta yapıldı.

Fiyat alanı da satanı da mutlu etmeli

Eğitimi veren sektörün tanınmış uzmanlarından Kürşat Tuncel, alıcı ve satıcıyı mutlu edecek piyasa fiyatını belirlemenin satışı kapatmanın anahtarı olduğunu belirterek, aşırı fiyatlanmış gayrimenkulün  piyasada uzun süre bekleyeceğini ve cazibesini yitireceğini söyledi.  Bir gayrimenkul piyasada 4-6  haftadan fazla kaldığında alıcı adayları açısından ilginin düşmeye başlayacağını kaydeden Tuncel, doğru fiyatın normal piyasa koşulları altında, makul bir sürede, herhangi bir baskı altında olmadan satıcının gayrimenkulü satmaya, alıcının da almaya razı olduğu fiyat olduğunuda belirtti.

Gayrimenkulün fiyatına etkileyen faktörler hakkında da açıklamalar yapan Tuncel, bu faktörlerin çevredeki arz ve talep dengesi, kredi faiz oranları, ekonomik aktivitedeki büyüme, nüfus artışı ve göç, gayrimenkulün konum avantajları, konutun genişleme imkanları, donanımı, kiralama imkanı, otopark imkanı ve gayrimenkulde yapılmış iyileştirmeler olduğunu belirtti. Tuncel, gayrimenkulü satışa sunan kişinin satış konusunda hissettiği aciliyetin de fiyatlama açısından önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Endeksa CEO'su Görkem Öğüt, gayrimenkul alım satımında fiyatı doğru belirlenmenin kritik bir faktör olduğuna değinerek, doğru fiyatlamanın alıcı ve satıcı arasındaki güven ilişkisini pekiştirdiğini ve satışlara ivme kazandırdığını söyledi. Fiyatlandırmanın birçok bileşeni barındıran teknik bir konu olduğunu söyleyen Öğüt, bu alanda Türkiye‘nin önde gelen uzmanlarından Kürşat Tuncel‘in eğitimde emlak danışmanlarına katkı sağladığını belirtti.
 


Geri Dön