26 / 04 / 2024

İzmit Bağçeşme'de arsa fiyatları tavan yaptı!

İzmit Bağçeşme'de arsa fiyatları tavan yaptı!

İzmit Bağçeşme'nin her yeri şantiye görünümünde. Bir gün önce boş olan arsa, bir gün sonra inşaata başlanmış halde görülebiliyor. İzmit Bağçeşme'de arsa fiyatları tavan yaptı.



İzmit Bağçeşme bölgesinde konutlaşma, ekonomik krize rağmen hız kesmedi. Bağçeşme'nin her yeri şantiye görünümünde. Bir gün önce boş olan arsa, bir gün sonra inşaata başlanmış halde görülebiliyor. Bölgedeki arsa sahipleri de bunu görünce, fiyatlarını her geçen gün artırmaktan kaçınmıyorlar. 

Bölgede arsa fiyatları öyle prim yaptı ki ne altın, ne dolar, ne de faiz yanşamaz. 

'Şu anda bu yüksek fiyatlarla arsa satılıyor mu?' sorusuna vereceğimiz cevapsa, 'Kesinlikle hayır' olacaktır. 


METREKARESİ BİN TL 


Bağçeşme'de arsa fiyatları metrekaresi 1.000 TL'ye kadar yükseldi. Konunun uzmanlarıysa, bu fiyatların çok yüksek olduğunu düşünüyor. Neredeyse bölgede metrekaresi 700 TL'den aşağıya arsa bulmak imkansız gibi oldu. Bölgedeki satılık arsa sayısının zaten sınırlı sayıda olması da fiyatların artmasına sebep gösteriliyor. 

Bölgedeki arsa fiyat farklılığını belirleyen faktör ise deniz manzarası. Arsa denize bakıyorsa çok daha fazla talep görüyor. 


KAT KARŞILIĞI ETKİLİ 


Bölgede arsa satışından ziyade kat karşılığı anlaşmaların yapıldığını söyleyeİzmit'in en popüler yerlerinden biri olan Bağçeşme'de arsa fiyatları aldı başını gitti. Özellikle deniz manzaralı arsaların metrekare fiyatları bin TL'ye kadar fırladı biliriz. Birçok inşaat firması arsayı almaktan ziyade kat karşılığı almayı tercih ediyor. Bölgedeki kat karşılığı oranları % 30'dan başlıyor, % 40'a kadar çıkabiliyor. Arsa sahiplerinin elleri çok daha güçlü. Neredeyse arsa sahipleri birkaç inşaat firması arasından tercih yapıyor deniliyor. Böyle olunca kat karşılığı pazarlıkları "Açık artırmaya" bile dönüşebiliyor.

 

KONUT FİYATLARI 


Bölgede arsa fiyatların artmasındaki sebepse, konut fiyatlarının yüksek rakamlara satılmak istenmesi olarak gösteriliyor. Bağçeşme'de konut fiyatları yüksek ama şunu da unutmayın ki Bağçeşme'de konut projeleri veya marka inşaat firmalarının konutları yüksek fiyattan satılıyor. Kalitesiz ama sadece Bağçeşme'de olduğu için yüksek fiyatlara satılmak istenmesinden dolayı elde kalan konutlar olduğunu da söyleyebiliriz. Bağçeşme konut alıcısı, artık seçici davranıyor. 


ARSALAR TÜKENİYOR 


Bağçeşme çok küçük bir alan. Bağçeşme bu hızla yapılaşmaya devam ederse neredeyse arsa kalmayacak seviyeye gelecek. Arsaların tükenmesi demek, fiyatlarının artması denilebilir ama bir bakış açısı da arsa fiyatların artması, normal şartlarda konut fiyatlarına yansıması gerekiyor ama görünen o ki konut fiyatlarına hala yansımadı. Ortada bir bekleyiş var. Bölge hızla yapılaştı. Satılık arsa yok veya çok pahalı ama konut satışı da yok. Bağçeşme konut üretimi anlamında sınırda. Bekleyip göreceğiz. 


ÇİRKİN YAPILAŞMA SÜRÜYOR 


Arsa fiyatların yüksek olmasına rağmen inşaatlar tüm hızıyla devam ediyor. 

Bölgede yaşayanlarsa, çirkin yapılaşma ve küçük bloklardan dolayı isyan ediyor. 

Bağçeşme'ye ilk kez giden konut alıcılarının ilk izlenimleri: "Çirkin yapılaşma." Küçücük arsalara yapılan üç beş daire güzelim Bağçeşme'yi bozuyor. 

Bu kadar değerli bir bölge, nasıl bu hale getirildi bilinmez ama yerel yönetimlerin gelişigüzel imar planları, bunun baş sebebi olarak gösteriliyor. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön