16 / 04 / 2024

Kanal İstanbul arsa fiyatları tavan!

Kanal İstanbul arsa fiyatları tavan!

Kanal İstanbul’la arsa fiyatları tavan yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde ihale hazırlıklarının başlandığını açıkladığı Kanal İstanbul projesi, bölgesinde arsa fiyatlarını artırmaya devam ediyor.



2011 yılında ‘Çılgın Proje’ olarak tanıtılan Kanal İstanbul’un henüz net bir güzergahı olmasa da bölgede şimdiden ‘Kanal İstanbul’ manzaralı konutlar bile satışa çıktı. EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanlarından Vildan Kaya, Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yapay bir su yolu açacak olan Kanal İstanbul’un arsa fiyatlarını son 1 yılda 2 ile 4 kat oranında artırdığını söyledi.  

 

Masterplan hazırlanıyor

 

Bölgenin gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğradığını söyleyen Kaya, 3. Havalimanı’nın bu bölgede konumlandırılması ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhının kanal üzerinden geçmesinin bölgeyi cazibe merkezi haline getirdiğini belirtti. Bölgeye ait master plan çalışmaları Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından devam ederken henüz netleşmiş bir imar planı da bulunmuyor. Kaya,  arazilerin imara açılıp arsaya dönüştükten sonra yoğun talepten dolayı fiyatlarının son 5 yılda yüzde 100’den fazla artış gösterdiğini kaydetti.


Vatan


Geri Dön