26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm ile arsa fiyatları tavan yaptı!

Kentsel dönüşüm ile arsa fiyatları tavan yaptı!

Kentsel dönüşüm, üçüncü köprü, İstanbul'un kuzeyine kurulacak 1 milyonluk yeni şehir ve üçüncü havalimanı projeleri, bir yılda arsa fiyatlarının artmasına neden oldu...



Kentsel dönüşüm projeleri ile hareketli günlere gebe İstanbul'da üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı projeleri yatırımcıların rotasını belirliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, kente üçüncü havalimanı için Terkos Gölü'ne yakın alanların işaret etmesi ile bölgedeki arsa fiyatları uçuşa geçti. Kuzeyinde Yeniköy ve Akpınar Köyü, güneyinde ise Tayakadın ve Işıklar Köyü'nün bulunacağı belirtilen havalimanı bölgesinde arsa fiyatlarında yüzde 100 artış bekleniyor.


EVA Gayrimenkul Değerleme Departmanı Direktörü Özdil Şahin'in verdiği bilgiye göre birim fiyatlar açısından bakıldığında İstanbul'un en pahalı arsaları sıralamasında Beyoğlu ilçesi ilk sırada yer alıyor. Beyoğlu'nu Şişli, Beşiktaş, Kadıköy ve Fatih ilçeleri takip ediyor. 


Toki'nin bir iştiraki olan Emlak Konut GYO'nun portföyünde milyonlarca metrekarelik arsalar bulunuyor. Emlak Konut GYO'nun İstanbul'da en fazla stok Başakşehir Hoşdere bölgesinde bulunuyor. Bunu son dönem hükümetin yeni bir şehir merkezi olarak gösterdiği Kayabaşı ve İkitelli bölgeleri takip ediyor.


Geri Dön