25 / 04 / 2024

İzmit Cedit Mahallesi kentsel dönüşümde son durum!

İzmit Cedit Mahallesi kentsel dönüşümde son durum!

Riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm yapılması kararlaştırılan İzmit Cedit Mahallesi’ndeki çalışmalar devam ediyor. İzmit Belediyesi yetkilileri, yaklaşık 4 bin 580 kişiyi ilgilendiren 12.6 hektarlık alanda ön çalışmaların devam ettiğini söyledi.



Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm yapılması kararlaştırılan İzmit Cedit Mahallesi’ndeki çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 4 bin 580 kişiyi ilgilendiren 12.6 hektarlık alanda ön çalışmaların devam ettiğini söyleyen İzmit Belediyesi yetkilileri, “Bölgede halen hak sahipliği tespiti, gayrimenkul değerleme ve analizi çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki mevcut durum analizi, halihazırdaki haritaların güncellenmesi, plana esas jeolojik-jeoteknik etüt raporu, hak sahipliği tespiti ve gayrimenkul değerleme çalışmaları yakında tamamlanmış olacak” dediler.


“KİMSE ENDİŞE ETMESİN”


İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ednan Pala ve İmar ve Şehircilik Müdürü Reyhan Erbayrak da bölgeye giderek incelemelerde bulundu.Pala ve Erbayrak kentsel dönüşüm irtibat bürosunda ilgililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldıktan arazide devam eden siluet ve cephe fotoğraflama çalışmalarını da takip ettiler. Vatandaşlara süreç hakkında bilgilendirmede de bulunan İzmit Belediyesi yetkilileri, kentsel dönüşümde kimsenin endişe etmesine gerek olmadığını belirterek, “Bütün çalışmalarımızı herkesin gözü önünde şeffaf şekilde yapıyoruz” dediler. Cedit Mahallesi’ndeki vatandaşlarla uzlaşma görüşmelerinin Kasım ayından itibaren başlanacağı da bildirildi.


Özgür Kocaeli


Geri Dön