26 / 04 / 2024

İzmit İsmetpaşa Stadı yerine konut ve AVM yapılacak!

İzmit İsmetpaşa Stadı yerine konut ve AVM yapılacak!

İzmit İsmetpaşa Stadı'nın arazisi TOKİ'ye devrdildi. İsmetpaşa Stadı'nın yerine toplu konut ve iş merkezi yapılması için ihaleye çıktı. İhale 22 Ekim Salı günü Ankara'da yapılacak..



Bu yıl Sportoto 3. Ligi'nde mücadele eden Kocaelispor'un bir döneme damgasını vurduğu İzmit İsmetpaşa Stadı, tarihe karışıyor. 1976 yılında yapılan stadın üzerinde bulunduğu arazi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) devredildi. TOKİ, Alikahya bölgesinde yapılacak 33 bin kişilik yeni stadyum karşılığında devraldığı İsmetpaşa Stadı'nın yerine toplu konut ve iş merkezi yapılması için ihaleye çıktı. 


İHALE 22 EKİM'DE


İhale, 22 Ekim Salı günü Ankara'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda, saat 16.00'da gerçekleştirilecek. 86 bin metrekarelik inşaat alamna sahip bu yerde her türlü ticari yapı, özel ya da resmi sağlık, eğitim, spor, sosyal ve kültürel tesisler, ibadet yerleri, idari ve sosyal tesisler, üst katlarda konut alanları yer alabilecek. İhaleye ilimizden katılım olup olmayacağı kadar ihalenin ilgi görüp görmeyeceği de merak ediliyor. 


YENİ STAD BAŞLAMADI


TOKİ'nin devraldığı değerli arazi karşılığında Kartepe sınırları içinde yapılacak 33 bin seyirci kapasiteli yeni stad için henüz çalışma başlamadı. Yaklaşık 120 milyon TL'ye malolacak yeni stadın inşaat ihalesi yapıldı, ancak daha temeli bile atılmadı. Projeye göre 118 dönümlük alanda yapılacak stad bir spor kompleksi içinde yer alacak. Kocaelispor, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan bir yıllık güvence aldı ancak bu süre içinde yeni stad bitmez ve İsmetpaşa yıkılırsa, Kocaelispor ortada kalacak. 


İSMETPAŞA TARİH OLUYOR 


İzmit'te 1976 yılında yapılan İsmetpaşa Stadı'nın üzerinde bulunduğu arazi TOKİ'ye devredildi. Çok yakında burada konut ve alışveriş merkezi yükselecek. Kocaelispor, 1. 

Lig'e çıktığı 1990'lı yılların başında Türkiye'nin en popüler kulüplerinden biri olurken, 6 15 bin kişilik İsmetpaşa Stadı da rakiplerinin çok çekindiği bir yer haline gelmişti. 




Bizim Kocaeli


Geri Dön