20 / 04 / 2024

İzmit ulaşım projelerinde son durum!

İzmit ulaşım projelerinde son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr.Tahir Büyükakın ile, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, İzmit'teki ulaşım projeleri hakkında bilgi verdi.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr.Tahir Büyükakın ile, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, dün gazetemiz genel yayın müdürü İsmet Çiğit’i devam eden ve başlamakta olan ulaşımla ilgili projeleri dolaştırıp, ayrıntılı bilgi verdi. İzmit’te büyük işlerin biri biterken, yenileri başlıyor.


D-100’DE İŞİN SONU


Büyükşehir Belediyesi’nin halen devam eden D-100 karayolu üzerindeki Symbol Köprülü Kavşak projesinde işin sonu göründü.  Ankara  yönüne ulaşımı rahatlatacak Güney Yan Yol 30 Kasım’da, İstanbul yönüne trafiği rahatlatacak Kuzey Yan Yol aralık ayı sonunda ulaşıma açılacak. Başlangıçta 65 milyon TL olarak hesaplanan maliyet 80 milyon TL’ye buluyor. Bölgede çok sayıda yeni köprü yapıldı. Symbol’ün arkasından Çuhane’ye ulaşan yeni yol açıldı.  Kuzey Yan yolun paralelinde “Güney Yolu” adı verilen yeni bir yol açılacak. Yahya Kaptan’ın ulaşımı rahatlayacak. D-100 karayolunun genişliği bu bölgede 12 şeride çıkartılıyor.  Projenin tamamı mayıs ayında bitmiş olacak.


ESKİ GÖLCÜK YOLU BAŞLIYOR


Büyükşehir Belediyesi, D1-00’deki projeyi bitirmeye hazırlanırken, Eski Gölcük yolu üzerinde Outlet Kavşağı’nda yapılacak ve 30 milyon TL’ye mal olacak yeni kavşak inşaatını büyük olasılıkla önümüzdeki hafta başlanıyor. Eski Gölcük Yolu’nun Gölcük yönüne gidişi, pazartesi günü kapanabilir. Outlet Center arkasından geçen yaklaşık 1.100 metre uzunluğundaki alternatif yol hazır. Outlet Center’ın arkası,  çok büyük bir miting alanına dönüştürülüyor.  2019 seçim dönemindeki mitingler Perşembe Pazarı alanında değil, Fuar Merkezi arkasındaki yeni alanda yapılacak. 


OTOGAR KAVŞAĞI


Büyükşehir Belediyesi, İzmit trafiğindeki en sıkıntılı bölgelerden biri olan Otogar Kavşağı için de projeyi tamamladı. Kandıra yolu üzerinde, Otogar kavşağındaki bütün trafik ışıklarını kaldıracak olan büyük projeyi, Karayolları inşa edecek. Gerekli kamulaştırmaları Büyükşehir yapacak. D-100 üzerinde Yahya Kaptan Kavşağ3ında yaya geçişi için üst geçit yapılıyor. Tramvay inşaatında rayların döşenmesine şubat ayında başlanacak. Büyükşehir Genel Sekreteri Büyükakın, “Kent için şart” dediği metro projesi konusunda da önemli mesafe alındığını açıkladı. D-100 üzerinde Köseköy battı-çıktısının inşaatı haziranda başlayacak.


KÖPRÜNÜN ÜSTÜNDE


Büyükşehir Genel Sekreteri Doç.Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Büyükşehir Başkanlık danışmanı Ömer Polat, Symbol kavşağındaki büyük köprünün üzerinde inşaat sorumluları ile birlikte. Köprünün altındaki güney yan yol 30 Kasım’da açılıyor. Symbol ve VM Medical Park önünde yol üzerinde araç parkı yapılamayacak. Köprünün üst tarafındaki kuzey yan yol bu yılın sonunda açılacak. Yahya Kaptan’a rahat ulaşım için bir de kuzey yan yola paralel yeni bir yol yapılıyor.


5 BÜYÜK KÖPRÜ


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, gazetemiz genel yayın müdürü İsmet Çiğit’e Symbol kavşağında dereler üzerinde yapılan çok özel ve sağlam köprüler hakkında bilgi verdi. Bölgenin sel riski de ortadan kalktı. Bu köprüler nedeniyle,  D-100’deki işin maliyeti 80 milyon TL’yi buluyor. Bunun 24 milyon TL’lik bölümünü Kavanlar firması üstlenmişti. 


OUTLET KAVŞAĞI BAŞLIYOR


D-100’deki çalışmanın sonu gelirken, Eski Gölcük yolu üzerinde, Outlet kavşağında 30 milyon TL’ye mal olacak yeni kavşak inşaatı başlıyor. Büyük olasılıkla pazartesi gününden itibaren Eski Gölcük yolunda Gölcük yönüne trafik, Outlet arkasında hazırlanan bu yeni yoldan verilecek. Eski Gölcük yolundaki inşaatın maliyetini Esas Holding karşılıyor. Çalışma en az 9 ay sürecek. 



Özgür Kocaeli 



Geri Dön