25 / 04 / 2024

İzmit'te modern köy evleri: Naturalm Çiftlik Evleri

İzmit'te modern köy evleri: Naturalm Çiftlik Evleri

ALM İnşaat yoğun iş temposundan sıkılıp köy hayatı yaşamak isteyenler için İzmit'te 45 villadan oluşan Naturalm Çiftlik Evleri'ni yaptı. Projede fiyatlar 350 bin liradan başlıyor.



ALM İnşaat yoğun iş temposundan sıkılıp köy hayatı yaşamak isteyenler için İzmit'te 45 villadan oluşan Naturalm Çiftlik Evleri'ni yaptı. İstanbul'a yakın mesafede toprakla iç içe yaşama olanağı veren proje, insanlara hayallerini yaşama imkanı sunuyor. 


ALM İnşaat İstanbul'da yoğun iş temposuna kısa bir mola verip köy hayatı yaşamak isteyenler için İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün bulunduğu alanda Naturalm adıyla çiftlik evleri yaptı. 150 bin metrekare alan üzerinde kurulan Naturalm Çiftlik Evleri'nde oturanlar kendilerine ayrılan ve büyüklükleri 800 metrekareyi bulan bahçelerinde sebze ve meyve yetiştirebiliyor. Ekimini yaptıkları sebzeleri ve evcil hayvanlarının bakımını bulunmadıkları zaman da site yönetimine bırakabiliyorlar. Sadece 45 tane çiftlik evinin olduğu projede yaşam başladı. Projenin yapıldığı arsayı Körfez Köprü projesinin adının ilk anıldığı 1990'lı yıllarda aldıklarını kaydeden ALM İnşaat Satış Müdürü Zuhal Alım, çiftlik evlerini yapmak için projenin başlamasını beklediklerini söyledi. 


Alım, Körfez Köprüsü'nün başlamasıyla birlikte özellikle büyük kentlerde, yaşayıp köy hayatını özleyenlerin için Naturalm Çiftlik Evleri'ni hayata geçirmeye başladıklarını söyledi. 


Hayallerini yaşama imkanı sunuyor


45 villanın olduğu Naturalm Çiftlik Evleri'nde modern bir köy hayatı inşa ektiklerini anlatan Alım, "Normalde yapılan siteler havuz, SPA alanı^ibi sosyal alânların olduğu bir yazlık ev havasında inşa ediliyor. Biz ise bahçeler yapıyoruz ve bahçe kullanımında insanları özgür bırakıyoruz. İnsanlar isterse domates biber ekip bostan yapabilirler, ya da çiçek ya da çimle donatabilirler. İnsanlara hayallerindeki imkanları sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu. İnsanların evlerinde olmadığı dönemlerde bahçe veya besledikleri hayvanların bakımını da üstlendiklerini kaydeden Alım, bunun için sitede bir ekip kurduklarını söyledi. İnsanları sadece site ekibine de bağlı tutmadıklarını dile getiren Zuhal Alım, "İstedikleri takdirde dışarıdan birini da alabilirler. Böyle olunca insanlar toprakla iç içe hayallerini yaşayabiliyor. 


İstanbul'a yakın mesafede yer alan projelerinde doğayı sattıklarını .kaydeden Alım, "Çünkü çevremizde hiç yapüaşma yok. Bu nedenle çok güzel bir doğaya sahibiz. Ayrıca İstanbul'dan çıkıp 60-65 kilometre sonra bakir bir doğaya kavuşabiliyorlar. Böyle olunca da insanlar ister hafta içi ister hafta sonu çiftlik evlerini kullanma imkanına sahip olabiliyor. Bizde bunun avantajını kullanıyoruz" dedi. 


Avrupa Yakası'nda bu kadar yakın mesafede yeşil alan bulmanın zor olduğunu anlatan Alım, "İstanbullular Avrupa Yakası'nda İzmit'teki gibi bir ortamı ancak Çanakkale tarafından bulabilir. Ancak o zamanda hafta sonu evi olmaktan çıkıp yazlık ev niteliğine giriyor" diye konuştu. 


Projenin tamamlandığını, sadece sosyal tesislerin yapımının devam ettiğini aktaran Zuhal Alım, "3 etap halinde hayata geçirdiğimiz projede yaşam başladı. Artık sosyal tesislerinde bulunduğu son etaptayız. Bu bölümü de yılsonunda tamamlanmış olacak" bilgisini verdi. 


İzmit Körfez Köprüsü İstanbulluların bölgeye ilgisini artırdı


Körfez Köprüsü'yle birlikte İstanbulluların bölgeyi daha tercih etmeye başladıklarını söyleyen Zuhal Alım, bu nedenle fiyatların çok ciddi artığını söyledi. 

Kendilerinin de Naturalm'in devamı için arsa arayışı içinde olduğunu anlatan Zuhal Alım, ancak nitelikli ve imarlı arsa sıkıntısı yaşandığını kaydetti


Fiyatlar 350 bin liradan başlıyor


45 villadan 35'nin satıldığını aktaran Zuhal Alım, "A.B,C olmak üzere üç farklı tipte villa yaptık. En büyük tip olan A tipi vallalar 800 metrekare bahçe içinde 204 metrekare büyüklüğe sahip olup 5+1 tipinde. B tipleri ise 600 metrekare bahçe içinde 154 metrekare büyüklüğe sahip olup 4+1 şeklinde yapıldı. Küçük tipteki C'ler ise 400 metrekare bahçeye sahip. 104 metrekare olup 3+1 şeklinde yapıldılar" dedi. Satılmayı bekleyen villa tiplerinin hemen I hemen eşit oranda olduğunu aktaran Alım, projeden yoğun iş temposunda çalışan genç beyaz yakalıların ev aldığım söyledi. Projede C tipinde fiyatlar 350 bin liradan başlarken, B'ler470 bin lira. A'lar da 590 bin liradan başlıyor. 



Leyla İlhan / Dünya



Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Alm İnşaat, İstanbul'un yanı başında yeşille mavinin buluştuğu Karamürsel'in Karaahmetli Köyü'nde doğal yaşam alanı olarak nitelendirdiği Naturalm Çiftlik Evleri'ni satışa sundu. 


Körfez Geçişi Köprüsü'nün bölgeyi gözde hale getirdiğini belirten ALM İnşaat yetkilileri 350 bin TLden başlayan fiyatlarla yatırımcıların doğru adres olarak nitelendirdiği Naturalm Çiftlik Evleri'ni yatırım değeri yüksek avantajlı bir mülk olarak değerlendirdiler. 


Yetkililer "Kalabalık ve gürültüden sıkılan, huzurlu ve dingin bir hayatı arzu edenler için ideal bir bölgede konumlanan proje, gözde yerleşim bölgesi olarak öne çıkıyor. Merkezi lokasyona yakın bir konumda projelendirilen Naturalm Karamürsel Çiftlik Evleri Körfez geçiş köprüsü ve otoyol projesinin tamamlanmasıyla çiftlik evleri'nden; İstanbul'a 1 saat, İzmir'e 3 saatte ulaşüabilecek" dediler. 


Körfez Gecişı'ne yakın ALM İnşaat yetkilileri "Yakın zamanda hizmete girecek Körfez Geçiş Köprüsü'yle proje, seçkin yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor" diye konuştular. 


Yeni Yüzyıl


Haber Habertürk Gazetesi'nin emlak ekinde şu şekilde yer aldı;


ALM İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Alım; İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ile birlikte yatırımcıların bölgeye ilgisinin arttığını söyledi, yatırımcının bölgeye ilgisi arttı. 


ALM İnşaat'ın Karamürsel'de inşa ettiği Naturalm Çiftlik Evleri'nin ilk etabındaki 45 villadan son 8 villa kaldığını söyleyen Alım, projenin ikinci etabı için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.Naturalm Çiftlik Evleri'nde villalar 350 bin TL'den başlıyor. Projedeki villaların büyüklüğü 400 ile 800 metrekare arasında değişiyor. 


Habertürk


Geri Dön