24 / 04 / 2024

İznik Gölü etrafının betonlaşma sorunu mecliste konu oldu!

İznik Gölü etrafının betonlaşma sorunu mecliste konu oldu!

İznik Gölü etrafının betonlaşması sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



İznik Gölü etrafının betonlaşma sorunu mecliste konu oldu!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik Gölü etrafının betonlaşmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu, sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

 

Kayışoğlu önergesinde "İznik Gölü, Türkiye'nin 5'nci, Marmara Bölgesi'nin ise en büyük doğal gölüdür. Çevresinde İznik ve Orhangazi gibi iki büyük ilçe yer almaktadır. Son zamanlarda gölün kendisini temizleyebilmesi için önem arz eden sahilinin betonla sınırlandırıldığı, bunun da Uzun Göl gibi ölüme mahkum edilir bir pozisyon doğurduğu gözlenmektedir." diyerek 3 soru sordu.

 

Kayışoğlu'nun soruları

 

1. İznik Gölü'nin çevresinin betonlaştırılması İznik Gölü Çevre Planı'na uygun mudur? Uygun değilse betonlaştırma çalışmasına neden izin verilmektedir?

 

2. İznik Gölü sahilinin betonla sınırlandırılmasının çevresel etki açısından değerlendirilmesi yapılmış mıdır?

 

3. Göllerin kendini temizleyebilmesi için kıyılara ihtiyaç duyduğu bir gerçek iken böyle bir uygulamaya izin verilmesinin amacı nedir?

 


Geri Dön