17 / 04 / 2024

İzocam’ın kurumsal yönetim derecelendirme notu 8,76 olarak açıklandı!

İzocam’ın kurumsal yönetim derecelendirme notu 8,76 olarak açıklandı!

İzocam’ın kurumsal yönetim derecelendirme notu 8,76 olarak açıklandı.İzocam'ın Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde değerlendirilmesi sonucu hesaplanan Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 8,76 oldu.



İzocam’ın, pay sahipleri, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu ana başlıklarının Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde değerlendirilmesi sonucu hesaplanan Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 8,76 oldu.

 

2015 yılı ile birlikte 50. Yılını da kutlayan İzocam’ın, Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirmesi; Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından yapıldı ve 30.12.2014 – 30.12.2015 dönemi için 8.76 olarak belirlendi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut, “İzocam’ın 2014 yılı hedef çalışmaları arasında bulunan Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Seviyesinin derecelendirilmesi konusunda gerçekleştirilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda da yayımlanan Kurumsal Yönetim Derecelendirme puanı 8,76 oldu. Bu bizim için gurur verici... Çünkü ilk kez derecelendirmeye tabi tutulan bir şirket için iyi bir not aldık. Üstelik 50. yılımıza girmek üzereyken elde ettiğimiz bu derece bizi daha çok mutlu etti. Dünya’da artan rekabete rağmen globalleşen piyasalar üzerinde ayakta kalan ve uzun soluklu hedefleri olan tüm şirketlerin kurumsallığı ilke edinip, süreçlerinde kurumsallık ilkelerine, şeffaflığa, adilliğe ve sürdürülebilirliğe odaklandıkları bilinmektedir. İzocam bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek mevzuat ve düzenlemelere uyumu sağlamak, gerekse de operasyonel verimliliğini arttırarak paydaşları nezdinde güvenilirliğini sürdürmek için kurumsallığını güçlendirerek devam ettirecektir” dedi.



Geri Dön