18 / 04 / 2024

İZODER ilk yalıtım seminerini verdi

İZODER ilk yalıtım seminerini verdi

İZODER, yalıtım seminerlerinden ilkini Anadolu Üniversitesi'nde gerçekleştirdi



İZODER, yalıtım konusunda geleceğin sorumlu kişileri olarak binaların yapım aşamasında görev alacak mimarlık ve mühendislik öğrencilerini eğitmeyi amaçlayan seminerler dizisine Anadolu Üniversitesi'nde start verdi
Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER), geleceğin mühendis ve mimarlarını yalıtım konusunda bilinçlendirmek amacıyla üniversitelerde düzenleyeceği seminerler dizisinin ilkini Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle 19 Kasım 2008 tarihinde gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen "Binalarda Su Yalıtımı" konulu seminere çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı. İZODER Teknik İşler ve Eğitim Uzmanı Güneş Yüzügür'ün verdiği seminerde, katılımcılara, su yalıtımının faydaları ile ilgili temel bilgiler verilirken, su yalıtım malzemeleri ile uygulama detayları da anlatıldı. BASF Yapı Kimyasalları Bölge Müdürü Atilla Takeş de yaptığı sunumla öğrencileri yalıtım konusunda bilgilendirdi.

Yalıtım Yatırımdır Kampanyası kapsamında, üniversitelerde düzenlenen seminerler dizisi hakkında bir açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, bir kez daha yalıtımın önemine değindi. İZODER'in bugüne kadar Türkiye'de üniversitelerle birçok işbirliği olduğunu belirten Ürkmez sözlerine şöyle devam etti: "Sağlıklı, ekonomik, güvenli ve konforlu yaşam alanlarının yaratılmasında, binalarda ısı, su, ses ve yangın yalıtımı yapılmasının önemi çok büyüktür. Bu nedenle birçok sorunun çözümü olan yalıtım konusunda hem kamuoyunu bilinçlendirmeyi hem de sorumlu kişiler olarak binaların yapım aşamasında gelecekte görev alacak mimar ve mühendis adaylarını eğitmeyi amaçlayan derneğimiz, farklı üniversitelerde, yaklaşık 1000 öğrenciye yalıtım konusunda seminerler verecektir."

Geri Dön