29 / 03 / 2024

İZSU’dan 45 milyon liralık yatırım!

İZSU’dan 45 milyon liralık yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılında sınırlarına dahil olan Menderes’de önemli alt yapı yatırımlarını hayata geçirdi. Çileme ve Sancaklı köylerine kanal döşendi. 2004 – 2014 yılları arasında yaklaşık 45 milyon liralık yatırım yapıldı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in turistik bölgelerinden Gümüldür’ün eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu alt yapısını yeniliyor. Kentin dört bir tarafında sürdürdüğü alt yapı yatırımları ile dikkat çeken İZSU, bu bölgede de çalışmalarına Mart ayında başladı. 25 yıl önce döşenen ancak boru çapları yetersiz olduğu için yüksek yerlerin su alamadığı, asbest ve pvc boruların sık sık arıza yaptığı mahallenin içme suyu şebekesi baştan sona değiştiriliyor. İmalatlar kapsamında içme suyu şebekesi ile evler  arasındaki branşman hatları da yenileniyor. Toplam 122 kilometrelik imalat çalışmaları 6 milyon liraya mal olacak.

Bugüne kadar  İzmir  Caddesi’nin büyük bölümünde alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, turizm sezonun ardından Gümüldür’ün deniz tarafında da çalışmalara başlayacaklarını bildirdi. 


İZSU’dan 45 milyon liralık yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılında sınırlarına dahil olan Menderes’de önemli alt yapı yatırımlarını hayata geçirdi. 2013 yılında Özdere İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi devreye girdi. Özdere’nin 100 kilometrelik içme suyu şebekesi baştan sona yenilendi. Tekeli, Çileme, Sancaklı, Efemçukuru, Şaşal, Küner, Ataköy, Değirmendere, Yeniköy, Bahçecik, Bulgurca ve Cumhuriyet mahalleleri yeni şebekeye kavuştu. İlçede su sorununu çözmek amacıyla 30 kuyu açıldı. Bütün su depoları bakım ve onarımdan geçirildi. Menderes merkezin kanal altyapısı yenilendi. Çileme ve Sancaklı köylerine kanal döşendi. 2004 – 2014 yılları arasında yaklaşık 45 milyon liralık yatırım yapıldı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön