16 / 04 / 2024

İzzet Baysal Vakfı, Bolu'da okul yaptırıyor!

İzzet Baysal Vakfı, Bolu'da okul yaptırıyor!

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, 50. Yıl İzzet Baysal İlköğretim Okulu içinde anaokulu öğrencilerinin eğitim gördüğü prefabrike yapıların yerine 16 derslik ve 6 ana sınıftan oluşacak yeni bir okul binası yapımı için karar aldıklarını ifade etmişti




İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, geçtiğimiz haftalarda Mudurnulular Derneği’ne yaptığı ziyarette 50. Yıl İzzet Baysal İlköğretim Okulu içinde anaokulu öğrencilerinin eğitim gördüğü prefabrike yapıların yerine 16 derslik ve 6 ana sınıftan oluşacak yeni bir okul binası yapımı için karar aldıklarını ifade etmişti.


Vakıf yaptırıyor


Ziyarette Ahmet Baysal’ın yanında bulunan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu da konuyla ilgili olarak “Çocuklarımızın geleceğini düşünen ve en iyi yerlerde eğitim görmesini arzulayan İzzet Baysal Vakfı bu işi üstlendi. Bu prefabrik binalar bu günlerde yıkılıp yerine giriş katında anaokulu sınıfları, üst katlarında ise ek ilkokul binasını yapacaklar. İzzet Baysal Vakfı’nın eğitime verdiği önemi bilmeyen yoktur.


2015-2016 eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek


Vakfın Bolu’da eğitime yönelik katkılarını sürdürmesi Milli Eğitim açısından büyün önem arz ediyor. Bu okulumuz da 2015-2016 Eğitim ve Öğretim’in başlamasıyla hizmete girecektir” diyerek yeni binanın önümüzdeki eğitim döneminde hizmete gireceğini belirtmişti.


Vakıf Başkanı Ahmet Baysal’ın verdiği müjdenin ardından çalışmalar start aldı. 50. Yıl İzzet Baysal İlköğretim Okulu’ndaki prefabrik yapılar yıkılmaya başlandı. 16 derslikli bina için çalışmalar, projenin onaylanmasının ardından önümüzdeki günlerde başlanacak. Okulda anaokulu öğrencileri ve idarenin belirleyeceği ilkokulu sınıfları eğitim görecek. Okulun iki giriş kapısı olacak. Bir tarafı anaokulu öğrencileri kullanırken diğer giriş kapısı da ilk okul öğrencileri kullanacak.


Bolu Gündem



Geri Dön