23 / 04 / 2024

Japon Kızılhaçı'nın yaptırdığı 3 milyon dolarlık tesis çürüdü!

Japon Kızılhaçı'nın yaptırdığı 3 milyon dolarlık tesis çürüdü!

Termal Belediye Başkanı AK Partili İsmail Atik, 3 milyon dolarlık merkezin hizmete girmesini ve Van Depreminde ölen Japon Atsushinin adının merkeze verilmesini istedi



Yalovada, Marmara Depreminden sonra Japon Kızılhaçı tarafından yaptırılan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kaderine terk edildi.

Merkez üssü Gölcükte 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde Yalovada 2 bin 504 kişi yaşamını yitirirken, 4 bin 505 kişi de yaralanmıştı. Deprem sonrasında travma geçiren depremzedelere yönelik olarak Japon Kızılhaçı harekete geçti ve topladığı 3 milyon dolar bağışla, 250 yataklı Termal Ruh Sağlığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yaptırdı. 2000 yılında temeli atılan ve 2003 yılında inşaatı bitirilen merkez, aradan geçen 8 yıla rağmen bir türlü açılmadı.

Tek personel atanmadı

İlk olarak Yalovadaki SSK Yaşar Okuyan Bölge Devlet Hastanesine bağlanan merkezin, 2004 yılında SSK Yönetim Kurulu tarafından SSK Erenköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine bağlı olarak çalışılmasına karar verildi. Bu süre içerisinde Sağlık Bakanlığından personel ataması yapılmayan ve son olarak Türkiye Kızılayına devredilen merkez yıllardır kullanılmadığı için atıl hale geldi. Açılışı yılan hikayesine dönen Termal Ruh Sağlığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin akıbeti belirsizliğini koruyor. Kızılay Yalova Şube Başkanı Osman Aykut Timoçin, merkezin yaşlılar evi olarak kullanılabileceğini, ancak Kızılay Genel Merkezinin henüz bir karar vermediğini açıkladı.

Yalovalılar ise bu belirsizlikten dolayı memnuniyetsizlikleri belirtirken, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik de bu durumdan rahatsız olduğunu vurguladı. Başkan Atik şunları söyledi, Bir dokunsanız bin ah işitirsiniz. Yıllardır bu merkezin faaliyete geçmemesi çok üzücü. Bu merkez sadece depremden zarar görenler için değil, tüm afet zamanlarında kullanılmak üzere yapıldı. Ancak yapıldığıyla kaldı. Vatandaşlarımız bir an önce bu merkezin hizmete girmesini ve Van depreminde vatandaşlara yardım etmek için gelen ve son 5,6 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Japon Atsushi Miyazakinin adının verilmesini istiyor. Biz de destekliyoruz.

Vefasızlık ve israfın fotoğrafları!

Termaldeki rehabilitasyon binası 8 yıldır boş duruyor ve içten içe çürüyor. Hem Japonların hediyesine saygısızlık hem de israf aynı anda fotoğraf karelerine yansıyor.


VATAN


Geri Dön