27 / 04 / 2024

JCB SİF İş Makinaları, 2012 Teknoloji Ödülü aldı!

 JCB SİF İş Makinaları, 2012 Teknoloji Ödülü aldı!

SİF İş Makinaları’nın iş makinası markası JCB, PowerBoom adını verdiği, özel kabin ve yükleyici kolu tasarımına sahip nokta dönüşlü mini yükleyici serisi ile İsveçli Maskinentreprenören Dergisi tarafından verilen Teknoloji Ödülü’nü kazandı




 STFA Yatırım Holding grup şirketlerinden SİF İş Makinaları’nın Türkiye pazarına sunduğu iş makinası markası JCB, PowerBoom adını verdiği, özel kabin ve yükleyici kolu tasarımına sahip nokta dönüşlü mini yükleyici serisi ile İsveçli Maskinentreprenören Dergisi tarafından verilen Teknoloji Ödülü’nü kazandı.

 

STFA Yatırım Holding grup şirketlerinden SİF İş Makinaları’nın Türkiye pazarına sunduğu iş makinası markası JCB’nin benzersiz yükleyici kolu tasarımlı, yandan girişli, nokta dönüşlü mini yükleyicisi PowerBoom, İsveçli Maskinentreprenören Dergisi tarafından bu yıl ikincisi verilen Teknoloji Ödülü’nü kazandı. JCB’nin bu yeni ürünüyle birlikte, makina operatörleri için daha iyi ergonomi ve daha güvenli bir çalışma ortamı sağlayan devrim niteliğinde bir değişim yaşanıyor. Çünkü JCB’nin yenilikçi özellikleri riskli durumlarda operatörün can güvenliğini arttırıyor.

 

JCB’ye bu saygın ödülü getiren yenilikçiliği ve tasarımdaki öncülüğü oldu. Dergi çalışanları ve sektörün önde gelen isimleri Maskinentreprenören Dergisi tarafından verilen Teknoloji Ödülü’nün sahibini belirlemek için bütün bir yıl boyunca test edilen ve dergide yayınlanan tüm ürün haberlerini ve teknik notları değerlendirdiler. Aranılan kriterlerden ilki, ürünün veya makinanın derginin yazı işleri ile ilgili olan haber değerlendirmesini geçmesi ve dergiye konu olmasıydı. İki numaralı kriter ise yenilik ve fayda idi. En büyük makina üreticilerinin makinalar arasındaki kalite farklarının çok az olduğu bu dönemde, bir makinayı, ekipman parçasını veya aksesuarı rakiplerinden ayıracak yeni çözümler arandı. Belirlenen kriterlere sahip aday makineler dergiden artı puan aldı. Üçüncü değerlendirme kriteri ise tasarım olarak belirlendi. Tasarımda sadece görünüm değil, ergonomi, düğmelerin ve kumandaların nasıl olduğu, makinanın nasıl kolay kontrol edildiği ve bunun gibi birçok ölçüt göz önünde bulunduruldu.

 

Bu yılın testlerinin, makalelerinin ve haberlerinin değerlendirilmesinden sonra, belirlenen on iki aday, kriterlere göre birbirleri ile karşılaştırıldı ve en sonunda altı aday finale kaldı. Sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jürinin son değerlendirmesinin ardından Maskinentreprenören’in verdiği 2012 Teknoloji Ödülü’nün sahibi, JCB’nin kabine kapıdan girilebilen, tek yükleyici kolu ile devrim yaratan nokta dönüşlü mini yükleyicisi oldu.

 

JCB’nin Avrupa’daki Satış Müdürü Mark Telleck yaptığı açıklamada “JCB bu tasarımıyla birlikte normal çözümlerin çok dışına çıktı. Artık, kovanın üzerinden tırmanmanıza ve ön camdan kabine girmenize gerek yok. Bu yeni tasarım, hem güvenlik açısından hem de klostrofobisi olan kişiler için mükemmel bir çözüm” dedi. Nokta dönüşlü mini yükleyicilerde operatör, kovanın üzerinden tırmanıp ön camdan kabin içerisine girmek zorunda kalıyor. Bu hem zahmetli, hem de çamurlu bir kepçe üzerinde kayma riski bulunduğu için tehlike yaratıyor. Zaman zaman ise, ünitenin ön camın açılamayacağı veya operatörün herhangi bir sebepten ötürü dışarı çıkamayacağı bir pozisyonda kalması durumunda da bir sorun haline geliyor. İşte tüm bu nedenlerle JCB’ye teknoloji ödülü getiren yükleyici kolu ve kabin özelliği iş makinası sektörü ve çalışanları adına büyük önem taşıyor.

 


Geri Dön