19 / 04 / 2024

Kabataş metrosunda istasyonlara başlanıyor!

Kabataş metrosunda istasyonlara başlanıyor!

İstanbul'un en önemli ulaşım güzergâhlarından biri olan Kabataş- Mahmutbey metrosunda çalışmalar tüm hızıyla sürerken, hattın istasyon ve teknolojik çalışmalarına da başlanıyor. Hattın 2017'de açılması planlanıyor.



İstanbul'un en önemli ulaşım güzergâhlarından biri olan Kabataş-Mahmutbey metrosunda çalışmalar tüm hızıyla sürerken, hattın istasyon ve teknolojik çalışmalarına da başlanıyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü, kazı çalışmaları devam eden metro hattının depo sahası, elektromekanik sistemleri ile ince işlerinin yapımı için ihaleye çıkıyor. 


Kabataş'tan başlayarak Şişli, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar'dan geçecek olan metro hattının 2017'de hizmete girmesi planlanıyor. 


30 Mart 2015'te yapılacak ihale kapsamında, Kabataş-Mecidiyeköy arası ve hat üzerindeki 3 istasyonun inşaat işleri ile giriş-çıkış yapıları, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'ndeki 18 istasyonun ince işleri, elektromekanik sistemlerinin temin, montaj ve işletmeye alma çalışmaları yapılacak. Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, Beşiktaş-Şişli-Kağıthane- Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler- Bağcılar ilçelerinden geçecek. 


Kabataş'tan başlayarak, Mecidiyeköy üzerinden Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe Alibeyköy bölgelerinden geçecek hat, Edirnekapı-Sultançiftliği güzergâhı, oradan da Tekstilkent ve Yüzyıl Mahallesi üzerinden yeni hizmete açılan Mahmutbey- Başakşehir hattına entegre olacak. 22.5 km uzunluğundaki metro hattının saatte 70 bin kişi taşıması planlanıyor.


Sabah


Geri Dön