27 / 04 / 2024

kabataş metrosu

kabataş metrosu

İstanbul'un en önemli ulaşım güzergâhlarından biri olan Kabataş- Mahmutbey metrosunda çalışmalar tüm hızıyla sürerken, hattın istasyon ve teknolojik çalışmalarına da başlanıyor. Hattın 2017'de açılması planlanıyor.

Kabataş metro!

Kabataş metrosu, 2006 yılında hizmete alınan T2 Zeytinburnu Bağcılar hattı ile 2011 yılında birleşerek Kabataş'tan Bağcılara kesintisiz ulaşım sağlanmış oldu. Bağcılar Kabataş metro hattı durakları haberimizde...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda son raylar kaynatıldı!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda son raylar kaynatıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ray kaynatma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu 2024'te açılacak!

Kabataş-Mahmutbey Metrosu’nun Esenyurt’la bağlanmasını sağlayacak Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. 3.5 milyon insanın yaşadığı 5 ilçeden geçecek olan hattın 2024'te hizmete alınması planlanıyor.

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümü yapıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yeni bir metro projesiyle taçlandırdı. Proje bittiğinde, İstanbulluları Esenyurt’tan Kabataş’a aktarmasız bir şekilde 67 dakikada ulaştıracak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümünü gerçekleştirdi.

ORGE'den Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'na 736 bin Euro'luk ilave iş!

ORGE Enerji Elektrik Taahhüt'ün devam eden işleri arasında yer alan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Projesi'nde, Depo Sahası Genel Elektrik İşleri'ne yönelik 736 bin 137,17 EUR+KDV tutarındaki ilave iş teklifi olumlu sonuçladı...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu ne zaman açılacak? 

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun 1. Etap Mecidiyeköy - Mahmutbey Hattı’nda test sürüşleri devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Şubat Pazar günü metronun hizmete gireceği tarihi açıklayacak...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda 736 bin 137 Euro'luk ilave iş!

ORGE Enerji Elektrik Taahhüt'ün devam eden işleri arasında yer alan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Projesi'nde, Depo Sahası Genel Elektrik İşleri'ne yönelik 736 bin 137,17 EUR+KDV tutarındaki ilave iş teklifi onaylandı...

Kabataş-Mahmutbey Metrosu nereden geçecek?

Mecidiyeköy-Mahmutbey bölümünün 2019'un son çeyreğinde, Kabataş-Mecidiyeköy bölümünün ise 2020'de açılacağı Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı nereden geçecek?

Kabataş-Mahmutbey Metrosu'nun sinyal testleri ay sonu başlayacak!

19 istasyon olarak planlanan Kabataş - Beşiktaş - Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı'nın sinyal testleri Şubat sonunda başlayacak...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

İstanbul'un en yoğun metro hattı olacak olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

Kabataş-Mahmutbey metrosu MasterChef Türkiye'ye ev sahipliği yaptı!

MasterChef Türkiye yarışmasının dün akşamki bölümü, Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metrosu olan Kabataş-Mahmutbey metrosunda çekildi.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu yıl sonunda açılıyor!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattındaki çalışmaların yüzde 90'ı tamamlandı. Sürücüsüz olarak çalışacak metronun yıl sonuna kadar açılması bekleniyor..

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda sona geliniyor!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 2018'in sonunda açılacak. Yeni inşa edilen metro ile adeta bir yer altı meydanı oluşuyor. 

Kabataş-Mahmutbey Metrosu Türkiye'nin gururu oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi projelerinden Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, "2017 AEC Excellence Awards"ta finale kaldı.

kabataş metrosu Haberi

kabataş metrosu
İstanbul'un en önemli ulaşım güzergâhlarından biri olan Kabataş-Mahmutbey metrosunda çalışmalar tüm hızıyla sürerken, hattın istasyon ve teknolojik çalışmalarına da başlanıyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü, kazı çalışmaları devam eden metro hattının depo sahası, elektromekanik sistemleri ile ince işlerinin yapımı için ihaleye çıkıyor. 


Kabataş'tan başlayarak Şişli, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar'dan geçecek olan metro hattının 2017'de hizmete girmesi planlanıyor. 


30 Mart 2015'te yapılacak ihale kapsamında, Kabataş-Mecidiyeköy arası ve hat üzerindeki 3 istasyonun inşaat işleri ile giriş-çıkış yapıları, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'ndeki 18 istasyonun ince işleri, elektromekanik sistemlerinin temin, montaj ve işletmeye alma çalışmaları yapılacak. Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, Beşiktaş-Şişli-Kağıthane- Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler- Bağcılar ilçelerinden geçecek. 


Kabataş'tan başlayarak, Mecidiyeköy üzerinden Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe Alibeyköy bölgelerinden geçecek hat, Edirnekapı-Sultançiftliği güzergâhı, oradan da Tekstilkent ve Yüzyıl Mahallesi üzerinden yeni...