25 / 04 / 2024

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

İstanbul'un en yoğun metro hattı olacak olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?



 

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metro hattı olacak olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun 2019'un 4. çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor. 

Temeli 2014 yılında atılan M7 olarak adlandırılan metro hattı açıldığında, Mecidiyeköy istasyonu aktarma merkezi olacak. Kabataş ve Mahmutbey yönlerinden gelen yolcular, Yenikapı ve Hacıosman yönlerine metroyla; Söğütlüçeşme ve Beylikdüzü yönlerine ise metrobüsle aktarma yapma imkanına sahip olacak.

Günde 1 milyon yolcu taşıyacak

İnşaatı hız kesmeden devam eden toplam 24,5 kilometrelik ve 19 istasyonlu Kabataş- Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu 8 ilçeden geçecek. İstanbul'un en yoğun metrosu olacak olan hattın günde 1 milyon yolcu taşıması bekleniyor.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı tamamlandığında Bağcılar-Mecidiyeköy 41, Kağıthane-Mecidiyeköy 4.5, Tekstilkent-Mecidiyeköy 20, Beşiktaş-Mecidiyeköy 5.5, Başakşehir-Mecidiyeköy 35, Sancaktepe-Mecidiyeköy 55, Mecidiyeköy ile Mahmutbey arası ise 26 dakika olacak.

Kabataş-Mahmutbey metrosu MasterChef Türkiye'ye ev sahipliği yaptı!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön