19 / 04 / 2024

Kadastro Zirvesi'nde Değerleme ve Kadastronun ilişkisi vurgulandı!

Kadastro Zirvesi'nde Değerleme ve Kadastronun ilişkisi vurgulandı!

93 ülkeden, 3100'ü aşkın delege ve ziyaretçinin katıldığı Dünya Kadastro Zirvesi'nde Değerleme ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı sektörünü temsilen Denge Değerleme A.Ş. yer aldı.



Ülkelerin, harita-kadastro ve coğrafi bilgi teknoloji sektörleri, uzman ve yöneticileri bir ilki gerçekleştirip, "Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım" teması ile 20-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde, Türkiye'nin ev sahipliğinde bir araya geldi.


Tüm Türkiye çapında sunmuş olduğu  değerleme hizmetleri yanında yatırımcı ve iş geliştirme kuruluşlarına proje geliştirme, fizibilite, pazar araştırması, en etkin en verimli verimli kullanım analizi ve kurumsal gayrimenkul yönetim danışmanlığı, Yabancı Kurum ve kişilere yatırım danışmanlığı, şirkete ait duran varlıkların tespiti ve değerlemesi konularında sonuç odaklı hizmet vermekte olan Denge Değerleme A.Ş. ‘nin Dünya Kadastro Zirvesi için oluşturduğu stant alanı, özellikle yurt dışından gelen delegelerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ev sahipliğinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce organize edilen ve dünyada bir ilk olan  'Dünya Kadastro Zirvesi, Kongre ve Sergi' etkinliğinde, dünya nüfusunun yüzde 75'inin henüz sahip olamadığı ve bilgisine erişemediği arazilerin kayıt altına alınmasını sağlayacak yeni çözümler üretmek, ülkelerin arazi yönetim politikalarını ve sistemlerini geliştirecek yeni fikirleri tartışmak hedeflendi.

Özellikle Genel Müdür Yardımcımız Ahmet Arslan’ın Ana Konferans salonunda “Gayrimenkulün kayıt altına alınması mülkiyet sınırlarını belirleyen kadastro ile; vergiye esas gayrimenkul değerin belirlenmesi ise tarafsız akredite Değerleme Kuruluşları tarafından gerçekleştirilen değerleme çalışmaları ile mümkün olabilir.” Şeklindeki aydınlatıcı bilgileri içeren sunumu katılımcı ve ziyaretçilerin değerlemenin kadastroda tamamlayıcı ve belirleyici bir unsur olduğunu anlaması yönünde son derece faydalı oldu. Sunum “Devletin önemli gelir kaynaklarından birisi gayrimenkulden elde edilen vergilerdir. Bunun sağlanabilmesi için mülkiyetin tescili ve gayrimenkulün değerine ihtiyaç vardır.” Sözleriyle devam etti.

Etkinlik kapsamında ziyaretçiler, dünyanın dört bir yanından gelen konuşmacıları dinlemenin yanı sıra; Ölçme ve Harita Teknolojileri Sergisi, Osmanlı'dan GünümüzeTürkiye'de Kadastro Sergisi ve Gelibolu'nun 100. Yılı Anısına: Çanakkale Harita – Kadastro Şehitleri Sergisi'ni de gezme fırsatı bulabildiler. 



Geri Dön