25 / 04 / 2024

FU Gayrimenkul Dünya Kadastro Zirvesi'nde!

FU Gayrimenkul Dünya Kadastro Zirvesi'nde!

80 ülkeden, 2500'ü aşkın delege ve ziyaretçinin katıldığı Dünya Kadastro Zirvesi'nde gayrimenkul ipoteği sektörünün kurucusu ve öncüsü FU Gayrimenkul de yerini aldı.



Ülkelerin, harita-kadastro ve coğrafi bilgi teknoloji sektörleri, uzman ve yöneticileri bir ilki gerçekleştirip, "Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım" teması ile 20-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde, Türkiye'nin ev sahipliğinde bir araya geldi.


Türkiye çapındaki gerçekleştirdiği işlemleri, Kıbrıs ve Berlin’i de ekleyen FU’nun Dünya Kadastro Zirvesi için oluşturduğu stant alanı, özellikle Tapu Müdürlüklerinde çalışan personel ve yöneticilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ev sahipliğinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce organize edilen 'Dünya Kadastro Zirvesi, Kongre ve Sergi' etkinliğinde, dünya nüfusunun yüzde 75'inin henüz sahip olamadığı ve bilgisine erişemediği arazilerin kayıt altına alınmasını sağlayacak yeni çözümler üretmek, ülkelerin arazi yönetim politikalarını ve sistemlerini geliştirecek yeni fikirleri tartışmak hedefleniyor.


Etkinlik kapsamında ziyaretçiler, dünyanın dört bir yanından gelen konuşmacıları dinlemenin yanı sıra; Ölçme ve Harita Teknolojileri Sergisi, Osmanlı’dan Günümüze Türkiye’de Kadastro Sergisi ve Gelibolu’nun 100. Yılı Anısına: Çanakkale Harita – Kadastro Şehitleri Sergisi’ni de gezebilecekler.


Geri Dön