25 / 04 / 2024

istanbul Dünya Kadastro Zirvesi

istanbul Dünya Kadastro Zirvesi

80 ülkeden, 2500'ü aşkın delege ve ziyaretçinin katıldığı Dünya Kadastro Zirvesi'nde gayrimenkul ipoteği sektörünün kurucusu ve öncüsü FU Gayrimenkul de yerini aldı.

Dünya Kadastro Zirvesi bugün başlıyor!

Ülkelerin, harita-kadastro ve coğrafi bilgi teknoloji sektörleri, uzman ve yöneticileri bir ilki gerçekleştirip, "Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım" teması ile 20-24 Nisan arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya geliyor.

Dünya Kadastro Zirvesi 20-25 Nisan'da İstanbul'da yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün organizasyonunda yapılacak olan zirveyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce açıklama yaptı. İşte İdris Güllüce'nin o açıklaması...

Dünya Kanal İstanbul'u konuşuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hayalim” dediği çılgın proje Kanal İstanbul dünya basınında geniş yer buldu. İşte o haberler...

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi kiralık ofis!

İstanbul'un merkezi Yeşilköy'de konumlanan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde ofislerin kiraları metrekare bazında değişiyor. Metrekare kira ücreti ise 72 TL olarak belirlendi. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde kiralık ofisler 113 metrekare büyüklükten başlıyor.

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye'ye çevirecek!

Kanal İstanbul'un sadece bulundukları bölgeye has projeler olmadığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile dünya ticaretinin rotasının Türkiye'ye çevrileceğini dile getirdi. 

İstanbul BBSK, dünya Şampiyonu sporcularına evlerini teslim etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İstanbul BBSK), Dünya Şampiyonu sporcularına KİPTAŞ’ın “Pendik Yeşilce Aydos Evleri” projesindeki konutlarını teslim etti. 

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul, bir dünya projesidir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un, bir dünya projesi olduğunu dile getirerek, "İstanbul Kanalı ve oluşturduğu ekosistem sayesinde; Türkiye, bilimin, teknolojinin, sanatın ve ekonominin kalbi olacaktır. Bu bilinçle çalışmalarımız aralıksız sürüyor." dedi.

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

İstanbul Havalimanı dünya basınının gündeminde!

İstanbul Havalimanı, dünya basınının gündeminde yer almaya devam ediyor. Forbes yazarı Amber Gibson; İstanbul Havalimanı'ndan övgüyle bahsetti.

Binali Yıldırım: İstanbul'a dünya çapında 7 büyük proje yaptık!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, İstanbul'a dünya çapında 7 büyük proje yaptıklarını söyledi.

Meydan İstanbul, Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi seçildi!

Meydan İstanbul “Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi” seçildi. Bunun yanında “Avrupa’nın En İyi Mimari Projesi” ve “Avrupa’nın En İyi Sosyal Alanları” ödüllerinin de sahibi Meydan İstanbul AVM olmayı başardı. 

Kanal İstanbul'la dünya denizciliğinde önemli bir değişimin kapısını araladık!

TBMM Genel Kurulunda 2019 yılı bütçesinin tümü üzerinde Hükümet adına konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Kanal İstanbul projesiyle dünya denizciliğinde önemli bir değişimin kapısını araladıklarını vurguladı" dedi...

İstanbul Havalimanı dünya devlerine rakip oldu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, İstanbul Havalimanı 'nın dünya devlerine rakip olduğunu söyledi..

İstanbul Havalimanı dünya havacılık rotasını değiştirecek!

TBMM Başkanı Yıldırım: "İstanbul Havalimanı sadece dünyanın en büyüğü olmakla kalmayıp aynı zamanda dünya havacılık rotasını da değiştirecektir" dedi...

İstanbul Yeni Havalimanı’nın ilk yolcuları dünya liderleri!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılış töreni dünya liderlerini İstanbul’da buluşturacak. Toplam 8 bin kişinin katılacağı açılış töreni, terminal binasında gerçekleştirilecek...

istanbul Dünya Kadastro Zirvesi Haberi

istanbul Dünya Kadastro Zirvesi

Ülkelerin, harita-kadastro ve coğrafi bilgi teknoloji sektörleri, uzman ve yöneticileri bir ilki gerçekleştirip, "Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım" teması ile 20-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde, Türkiye'nin ev sahipliğinde bir araya geldi.


Türkiye çapındaki gerçekleştirdiği işlemleri, Kıbrıs ve Berlin’i de ekleyen FU’nun Dünya Kadastro Zirvesi için oluşturduğu stant alanı, özellikle Tapu Müdürlüklerinde çalışan personel ve yöneticilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ev sahipliğinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce organize edilen 'Dünya Kadastro Zirvesi, Kongre ve Sergi' etkinliğinde, dünya nüfusunun yüzde 75'inin henüz sahip olamadığı ve bilgisine erişemediği arazilerin kayıt altına alınmasını sağlayacak yeni çözümler üretmek, ülkelerin arazi yönetim politikalarını ve sistemlerini geliştirecek yeni fikirleri tartışmak hedefleniyor.


Etkinlik kapsamında ziyaretçiler, dünyanın dört bir yanından...