20 / 04 / 2024

Dünya Kanal İstanbul'u konuşuyor!

Dünya Kanal İstanbul'u konuşuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hayalim” dediği çılgın proje Kanal İstanbul dünya basınında geniş yer buldu. İşte o haberler...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hayalim” dediği çılgın proje Kanal İstanbul projesinde yer alan köprünün temeli dün atıldı. Kanal İstanbul haberleri dünya basınında geniş yer buldu. İşte o haberler...

Saudi Gazette "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü, planlanan güzergah üzerinde bir köprünün temellerini atarak yoğun Boğaz Boğazı üzerindeki baskıyı hafifletmeyi amaçlayan 15 milyar dolarlık bir kanal projesi olan 'Kanal İstanbul'u başlattı." cümleleriyle yer verdi.

Saudi Gazette'nin haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kanal İstanbul'u İstanbul'un geleceğini kurtaracak bir proje olarak görüyoruz. Türkiye'nin kalkınma tarihinde yeni bir sayfa açıyoruz." ifadeleri de yer aldı.

Real America News haber sitesi de çılgın projenin haberini "Kanal İstanbul: Türkiye'nin Avrupa ve Asya'yı birleştirmek istediği iddialı ve tartışmalı proje" şeklinde verdi. 

Dünya Kanal İstanbul u konuşuyor!

Real America News haber sitesinin haberinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesini 2011'de henüz Başbakanken kamuoyuna ilk defa açıkladığı ve “çılgın projesi” şeklinde belirttiği yazılcı.

Çin’in en büyük gazeteleri arasında yer alan People's Daily, “Türk hükümeti Kanal İstanbul projesinin uygulanmasını hızlandırdı” başlığıyla yaptığı haberinde, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 4 Ocak’ta sosyal medya aracılığıyla Çinli izleyicilerle paylaştığı Kanal İstanbul projesi ile ilgili Çince videoda, dünya deniz ticaretinin en önemli merkezi olan İstanbul’un, İstanbul Kanal Projesi ile daha hızlı ve daha ekonomik bir ticaret kanalı haline geleceğini söyledi.” cümlelerine yer verdi.

People's Daily çılgın projeye “Türk hükümeti Kanal İstanbul projesinin uygulanmasını hızlandırdı” başlığıyla yaptığı haberinde, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 4 Ocak’ta sosyal medya aracılığıyla Çinli izleyicilerle paylaştığı Kanal İstanbul projesi ile ilgili Çince videoda, dünya deniz ticaretinin en önemli merkezi olan İstanbul’un, İstanbul Kanal Projesi ile daha hızlı ve daha ekonomik bir ticaret kanalı haline geleceğini söyledi.” şeklinde yer verdi.

China Daily gazetesi çılgın proje Kanal İstanbul'dan övgü ile bahsederek, Çinli yatırımcıların süreci yakından izlediklerini belirtti.

Dünya Kanal İstanbul u konuşuyor!

İsrail basını gazeteleri arasında yer alan Haaretz gazetesi, "Erdoğan’ın Karadeniz’i Marmara Denizi’ne bağlayan ve İstanbul’a hakim bir kanal inşa etme hayalinin gerçekleşmesi bölgeyi değiştirebilir." ifadelerine yer verdi.

Haberde, "Uzmanlar, kanal trafiğinin ülkeye yılda on milyarlarca dolar kazandıracağını söylüyor. Kanal boyunca oluşan işletmeler, Türk halkına on binlerce yeni imalat ve hizmet işi sağlayacak." ifadeleri yer aldı.

Azerbaycan'ın haber siteleri arasında yer alan Azernews de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile röportaj gerçekleştirdi ve Adil Karaismailoğlu'nun, Kanal İstanbul projesinin Türk boğazlarını kullanan tüm ülkeler için büyük önem taşıdığı sözlerine yer verdi.

 

Kanal İstanbul kendi kendini finanse edecek!


Geri Dön