27 / 04 / 2024

1975 yılında Dünya Bankası kredi için İstanbul'u örnek şehir seçmiş!

1975 yılında Dünya Bankası kredi için İstanbul'u örnek şehir seçmiş!

Dünya Bankası, İstanbul'u imar faaliyetlerinin krediyle destekleneceği 10 örnek şehirden biri olarak tespit etmiş. Marmara Bölgesi'ndeki 10 şehre ise 20 yılda 600 milyar liralık yatırım yapılacakmış.



1975 yılında Dünya Bankası kredi için İstanbul u örnek şehir seçmiş!


10 şehre 20 yılda 600 milyarlık yatırım yapılacak


Dünya Bankası kredi için İstanbul'u örnek şehir seçti


İSTANBUL AFŞİN YİĞİTKESKİN


  Marmara Bölgesi'nde İstanbul, İzmit, Adapazarı, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, ve Edirne'yi de içine alan 10 vilayette 20 yıl içinde yapılacak kamu ve özel sektör yatırımlarının toplam 600 milyar lira olacağı tespit edilmiştir.


1975 yılında Dünya Bankası kredi için İstanbul u örnek şehir seçmiş!


  İstanbul, Gebze ve Darıca'yı içine alan Metropoliten alan içinde yeni sanayi bölgelerinin kurulması, ticaret merkezlerinin geliştirilmesi, ulaşım ihtiyaçlarının giderilerek konut ve alt yapı meselelerinin halli için İstanbul Büyük Nazım Plan Bürosu tarafından 3 - 5 yıl içinde 50-70 milyar liralık bir yatırım gerektiği de öngörülmüştür.


  İSTANBUL 10 ÖRNEK ŞEHİRDEN BİRİ


  Dünya Bankası tarafından İstanbul imar faaliyetlerinin krediyle destekleneceği 10 örnek şehirden biri olarak tespit edilmiştir. Daha sonra da İstanbul Şehirsel Gelişme Projesi, Dünya Bankası kredi katkısı ve Türk - Yabancı uzman kadrosunun ortak çalışmalarıyla başlatılmıştır.

  Öğrenildiğine göre Dünya Bankası tarafından verilen proje kredisinden sonra ikinci dönem çalışmalara başlanmıştır.

  Büyük Nazım Plan Bürosu tarafından uygulama kredisine dönük çalışmaların devam ettiğini açıklayan ilgililer ''Büyük Şehirsel Gelişme Projesi'nin ilk bölümü bitti ve burada genel boyutlar ortaya kondu. Şimdi detay ve uygulama proje çalışmaları sürdürülüyor. 1977 yılı içinde projenin tamamlanarak Dünya Bankası'ndan ''Uygulama Kredisi'nin'' alınabileceği planlanmaktadır'' demişlerdir.


(1975 yılında Reşat Altın 852 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 15 Kasım 1975



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön