26 / 04 / 2024

İstanbulun mega projeleri

İstanbulun mega projeleri

Mega projeler, İstanbul’daki konut ve arsa fiyatlarını uçurdu. 2013 yılında ilan edilen ve hayata geçmeye başlayan mega projeler ve kentsel dönüşümün etkisiyle İstanbul’daki gayrimenkulerin toplam değeri 600 milyar lira artarak 1.5 trilyon liraya ulaştı.

Alman gazetesinden İstanbul'un mega projelerine övgü!

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi: "Muhtemelen dünyanın hiçbir yerinde bu denli büyük ve heyecan verici altyapı projeleri üzerinde çalışılmıyor" şeklinde ifadelere yer verdi.

100 milyar dolarlık mega yatırımlar hızlanacak!

Cumhurbaşkanı tarafından 65. Hükümet’i kurmakla görevlendirilen Yıldırım’ın yatırım ajandası hayli kalabalık. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak 100 milyar doları aşan yatırımların Yıldırım döneminde hızlanması bekleniyor.

Mega projelerle yeni bir İstanbul doğuyor!

Beğenelim ya da beğenmeyelim, birbiri ardına hayata geçen mega projelerle, Türkiye'nin megakenti İstanbul'un yüzü değişiyor. Adeta yeni bir İstanbul doğuyor.

İşte İstanbul'un mega ulaşım projeleri!

İstanbul ve çevresinde toplam 30 milyar doları bulan projeler yükseliyor. 2018'e gelindiğinde İstanbul'da 3 Köprü, 3 Havalimanı ve Boğaz'ın altından geçen 3 tünel olacak. Körfez geçişi ve çanakkale köprüsü ile de mesafeler kısalacak.

Rakamlarla 3. havalimanı projesi!

150 milyon yolcu kapasiteli İstanbul'un Üçüncü Havalimanı için Cumhuriyet tarihinin en büyük proje finansman kredisine imza atıldı. 6 yerli bankadan 4.6 milyar euro kredi sağlandı

İstanbul'un mega projeleriyle Türkiye'nin çehresi değişiyor!

Bundan birkaç yıl öncesine kadar kimsenin hayal bile edemediği projelerde bugün artık sona geliniyor. Vatandaşın hayat kalitesini artıracak, Türkiye'yi altyapıda dünya ligine sokacak projelerdeki son durumu derledik...

Türkiye'nin mega projeleri ard arda açıldı!

Dünya ülkelerinin krizle boğuştuğu dönemlerde bile Türkiye yatırımda frene basmadı. Mega projeler birbiri ardına tamamlanarak hizmete açıldı. Bunlar yapılırken sosyal devlet politikaları unutulmadı. Ekonomide 'yerli devrim' için çalışmalar hızlandırıldı.

Mega projeler İstanbul'u nasıl etkileyecek?

Hazırlanan ' mega projeler ' dünyanın en büyük ve en güzel kentlerinden biri olan İstanbul 'un sonunu getireceği iddia edildi.

Makbule Yönel Maya: İstanbul'u mega projeler parlatacak!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı gibi mega projelerin, İstanbul'a önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

1975 yılında Dünya Bankası kredi için İstanbul'u örnek şehir seçmiş!

Dünya Bankası, İstanbul'u imar faaliyetlerinin krediyle destekleneceği 10 örnek şehirden biri olarak tespit etmiş. Marmara Bölgesi'ndeki 10 şehre ise 20 yılda 600 milyar liralık yatırım yapılacakmış.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Mega otoban projeleri yolda, İstanbul-Ankara arası daha da hızlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni ulaşım projeleri kapsamında bir dizi önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Eroğlu'nun açıklamaları ve haberin detayları...

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

İstanbul'daki raylı sistem projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca kişinin yaşadığı Mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul'daki hangi metro hattı ne zaman açılacak? Hedeflenen raylı sistem uzunluğu ne kadar? İşte İstanbul'daki raylı sistem projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla...

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

Türkiye'nin mega projeleri tam gaz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, rekabet gücünü artıracak, halkın hak ettiği refahı yaşamasını sağlayacak bir hedef açıkladı. Ayrıca, Turhan ulaşım kalitesini artıracak projelere öncelik verdiklerini söyledi.

Cahit Turhan: 2019 mega projeler yılı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 2019’un mega projeler yılı olacağını söyledi. Turhan, Kanal İstanbul, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli gibi projeleri 2019'da başlatacaklarını açıkladı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına son 48 saat!

Türkiye Cumhuriyeti'nin mega projeleri arasında yer alan İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim'de hizmete açılıyor.

Hükümet mega projelerden vazgeçmiyor!

Hükümet tasarruf politikalarını uygularken mega projelere de devam ediyor. Bu kapsamda ulaşım ve enerji projeleri tamamlanacak...

Mega projeler uluslararası finansmanla hayata geçirilecek!

Yeni Ekonomi Programı'na (YEP) göre, ihalesi yapılmamış ve ihalesi yapılmış ancak başlanmamış projeler askıya alınacak ve mega-altyapı projeleri doğrudan yabancı yatırım yoluyla, uluslararası finansmanla inşa edilecek.

Projects İstanbul 2019 geliyor!

İstanbul’un en prestijli konut projeleri, şehrin mega projeleri ve sektöre değer katan tüm lüks markaların bir araya geldiği gayrimenkul yatırımları kataloğu Projects İstanbul, 2019'un ilk çeyreğinde çıkacak üçüncü sayısı için düğmeye bastı.

İstanbulun mega projeleri Haberi

İstanbulun mega projeleri

Türkiye’nin kalkınması için 2013 yılında planlanan Kanal İstanbul, İstanbul 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray gibi yapımı tamamlanan ya da süren mega projeler İstanbul’un değerine değer katıyor. Mega projelerin yanı sıra kentsel dönüşümün de katkısıyla İstanbul’daki toplam gayrimenkulerin değerinin son 3 yılda ikiye katlanarak 1.5 trilyon liraya ulaştığı hesaplandı.


200 BİN YENİ KONUT

Remax Türkiye Operasyon Direktörü Gökhan Karahan, İstanbul’daki emlak fiyatlarının toplam değerinin Boğaz’daki yalılar hariç 2013’te yaklaşık 665.6 milyar lira iken, mega projelerin geçtiği yerler ve kentsel dönüşümün etkisiyle 2016 yılında 1 trilyon 139.2 milyar TL’ye yükseldiğini söyledi.


Gökhan Karahan’ın verdiği bilgiye göre aradaki fark 3 yılda 473 milyar 600 milyon lira oldu. 2013 yılında İstanbul’da 3 milyon 100 bin konut bulunurken, kentsel dönüşümle buna 200 bin...