23 / 04 / 2024

Makbule Yönel Maya: İstanbul'u mega projeler parlatacak!

Makbule Yönel Maya: İstanbul'u mega projeler parlatacak!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı gibi mega projelerin, İstanbul'a önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.



Başta İstanbul olmak üzere gelecek dönemde gayrimenkul sektörünü etkileyecek faktörleri değerlendiren Maya "İstanbul'un çarpık yapılaşmasının düzeltilmesinin önündeki iki büyük engel olan finansman ve rezerv alanlar konularına mega projeler ile çözümler sunmak; şehri kendi içinde üç veya dört ayrı merkeze bölerek yeniden yapılandırmak mümkün olabilecek" dedi. Fransa'nın Cannes şehrinde yapılacak olan dünyanın en büyük emlak fuarı MIPIM öncesi gazetecilerle bir araya gelen Maya, son dönemde yeni projeler için Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı, Karayolu Tüp Geçişi gibi alanların revaçta olduğunu kaydetti. 


Kentleşme kuzeye kayıyor Maya "3. köprü ve 3. havalimanı, Kanal İstanbul, Finans Merkezi başta olmak üzere büyük projeler, İstanbul'un gelişimine yeni ve büyük bir yön kazandırıyor. Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, Marmaray, yeni köprü ve havaalanı gibi ulaşım projeleri kentleşmeyi kuzeye taşırken, şehir merkezindeki trafik yoğunluğu, güvenlik ve kirlilik sıkıntıları bulunsa da ulaşım ve hayatın kolaylığı sebebiyle şehir merkezleri oturum için halen talep görmektedir. Kentsel dönüşüm de bunu etkileyen önemli faktörlerden biridir" diye konuştu. 


Star



Geri Dön