26 / 04 / 2024

Kadıköy-Kartal metro inşaatının makinalarını Kıta taşıdı!

Kadıköy-Kartal metro inşaatının makinalarını Kıta taşıdı!

Ağır yük taşımacılığında her geçen gün deneyimlerini artıran KITA Ulaştırma Hizmetleri, İstanbul'un Anadolu yakasındaki trafiğine çözüm olacak olan Kadıköy – Kartal Metro Hattı Projesinde de yer alıyor



Projede kullanılacak iki adet tünel kazma makinası, demonte bir şekilde taşındı. En ağır parçanın tonajı 110 ton olup, 6,5 m çapa sahip. Her bir sevkiyatta toplam 16 parça 480 ton gabari dışı ve tonajlı malzeme ve aksesuarlarının içerisine yüklendiği 9 adet konteyner taşındı.

Belçika'nın Antwerp Limanı'ndan hareketle Haydarpaşa Limanı'na ulaşan iki adet tünel kazma makinası daha sonra 500 tonluk mobil vinç ile doğrudan araçlar üzerine tahliye edildi. Her bir sevkiyat için 5 özel hidrolik, 2 low-bed ve 13 sal kasa TIR kullanıldı. Tahliyenin ardından yüklerin taşmalı ve tonajlı olmasından dolayı sabahın erken saatlerinde Kartal'daki şantiyeye malzemeler teslim edildi. 

Kadıköy – Kartal Metro Hattı, D–100 karayolunun yükünü azaltacak, hızlı ve kitlesel yolcu taşıyacak. İki kıta arasındaki ulaşımı da hızlandıracak olan projenin Mayıs 2010 yılında bitirilmesi planlanıyor. 


Geri Dön